1.035.543

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Angol nyelvkönyv

Magántanulók és nyelvtanfolyamok számára az angol kiejtés megjelölésével

Szerző
Lektor

Kiadó: Lingua Kiadó és Könyvkereskedelmi R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 224 oldal
Sorozatcím: Lingua Nyelvkönyvek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Légrády Testvérek R. T. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez7 a könyv nemcsak az iskolai, hanem a magántanulás céljaira is készült. Leginkább arra törekszik, hogy a tanuló minél több olyan szókinccsel rendelkezzék, amely képessé teszi az angol nyelvnek a... Tovább

Előszó

Ez7 a könyv nemcsak az iskolai, hanem a magántanulás céljaira is készült. Leginkább arra törekszik, hogy a tanuló minél több olyan szókinccsel rendelkezzék, amely képessé teszi az angol nyelvnek a gyakorlatban való használatára. A szerző nem helyez nagyobb súlyt a nyelvtani szabályokra; azokat legjobban a gyakorlatban lehet megtanulni. A kiejtéssel kapcsolatban is arra szorítkozik, hogy a tanulót a kezdeti nehézségeken átsegítse. Nagyobb súlyt helyez a szerző a gyakori hibáknak, és a népszerű nyelvkülönlegességeknek megvilágítására, illetve megmagyarázására.
A gyakorlatokat ajánlatos magyarra fordítani és azután - emlékezetből - visszafordítani angolra. Így összehasonlítva a fordítást az eredetivel, tudjuk legjobban szókincsünket gyarapítani. A költeményeket olvassuk hangosan és tanuljuk meg könyv nélkül. Ajánlatos azonkívül a kiejtést gondosan ellenőrizni - esetleg egy, a kiejtést feltüntető szótár segítségével.
Ne higgyük el azt a babonát, hogy az angol kiejtés rendkívül nehéz. Az egyes nehézségeket - pl. a „w" és „th" betűket és a szó végén előforduló színtelen „ö"-t - leginkább rendszeres ismétléssel és azzal küszöbölhetjük ki, hogy füzetbe gyűjtjük és így együttesen gyakoroljuk a hasonló kiejtésű szókat. A kiejtést csakis gyakorlat útján sajátíthatjuk el.
A fordítással csak akkor kezdjünk behatóbban foglalkozni, amikor már biztosan kezeljük szókincsünket, mert a szótár leginkább akkor hasznos, amikor már mint csak emlékeztető szerepel.
Végül őszinte köszönetet mondok Elek Pálné, dr. Róna Éva egyetemi magántanárnak a kézirat átnézéséért és az értékes tanácsaiért.
„Jó munkát!" A szerző Vissza

Yolland Arthur

Yolland Arthur műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Yolland Arthur könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv