1.036.057

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Misszió 2006 - Afganisztán

Mission 2006 - Afghanistan

Fotózta

Kiadó: Zrínyi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött keménykötés
Oldalszám: 75 oldal
Sorozatcím: Magyar katonai missziók
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 30 cm x 22 cm
ISBN: 963-327-418-4
Megjegyzés: Egész oldalas színes fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

TISZTELT OLVASÓ! Magyarország 2002-től aktív szerepet játszik Afganisztán stabilizációjának megteremtésében, és a hazai katonai erejének megfelelően vesz részt az ott szolgáló nemzetközi erők... Tovább

Előszó

TISZTELT OLVASÓ! Magyarország 2002-től aktív szerepet játszik Afganisztán stabilizációjának megteremtésében, és a hazai katonai erejének megfelelően vesz részt az ott szolgáló nemzetközi erők kötelékében. Feladatainknak úgy teszünk eleget, hogy közben - nemzeti céljainknak megfelelően - összesen mintegy ezer fővel veszünk részt a nemzetközi válságkezelésben és békefenntartásban. Magyarország teljesíti vállalásait, megbízható szövetséges.
Amikor négy évvel ezelőtt a kormány úgy döntött, hogy hazánk is csatlakozik az Afganisztán stabilizációja érdekében létrehozott kontingenshez, akkor még nem tudhatta, nem lehetett biztos abban: a hazánktól legtávolabbra elvállalt misszióban milyen képességeket tudunk felmutatni. Az eltelt négy év bebizonyította: jó döntést hoztunk, hiszen amit elvállaltunk, azt sikeresen teljesítettük.
2006. október elsejével azonban még újabb időszámítás kezdődött Magyarország és a Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalását illetően. Hazánk vállalta, hogy Hollandiától átveszi az észak-afganisztáni Baglan tartományban felállított Tartományi Újjáépítési Csoport vezetését, amelyet két éven keresztül működtetünk.
A feladatokat magunkra vállalva lehetőséget biztosítottunk szövetségesünknek, hogy egy másik tartomány újjáépítési munkálataihoz kezdjenek. Segítettünk szövetségesünknek, és segítünk továbbra is az afgán embereknek. Magyarország Pol-e-Khumriban folytatja a szövetségesünk által megkezdett munkát, azt a tevékenységet, amelynek eredményei már látszanak.
A magyar katonák kitűnő szakmai munkát végeztek, amikor sikeresen végrehajtották addigi szolgálati helyükről, Kabulból az áttelepülést, és átvették a tábort. Afganisztáni látogatásom során személyesen is meggyőződhettem arról, hogy a nemzetközi erők katonái nehéz és rendkívül veszélyes feladatokat látnak el. Az ISAF fennhatóságának az ország teljes területére történő kiterjesztése rendkívül komoly kihívást jelent a nemzetközi közösség számára.
Honvédelmi minisztereként biztos vagyok abban, hogy a Magyar Honvédség katonái az egyik legkeményebb, szakmai kihívást tekintve a legösszetettebb missziójában teljesítenek majd szolgálatot. A magyar kontingens létszáma nem nagyobb, mint a korábbi időszakban, a feladat azonban sokrétűbb, nagyobb vezetői felelősséget, szakmai összpontosítást és együttműködést igényel.
Az ISAF misszió ENSZ-felhatalmazással, a NATO első számú feladatát jelenti. Számunkra rendkívül fontos, hogy missziónk végén egy biztonságosabb, nyugodtabb hely legyen Baglan tartomány, amely mind a közigazgatás, az egészségügy és oktatás terén pozitív fejlődést mutat. Tisztában voltunk azzal, hogy az újjáépítési csoport működése újfajta feladatrendszert és részben módosuló biztonsági kihívást jelent az Afganisztánban tartózkodó magyarok számára. Ugyanakkor egy újjáépítési csoport vezetése nagymértékben hozzájárul az ország megújhodásához, katonáinknak pedig szakmai előrelépést jelenthet.
Az album olvasóin keresztül szeretnék köszönetet mondani azoknak, akik mindeddig szolgálatukkal segítették az afganisztáni béketeremtést, válságkezelést. Egészségügyi csoportunknak, a Könnyű Gyalogszázad katonáinak, mindnyájuknak, akik vállalták a veszélyeket, és hozzájárultak Magyarország elismeréséhez! Önök példaértékű szolgálatot tettek az afganisztáni stabilizáció érdekében. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv