1.035.516

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Filléres főzés és hustalan napok 150 ételreceptje

100 Aranytanács anyák, háziasszonyok, gazdálkodók részére/Zsirtalan főzés pótrész a "Filléres főzés és hustalan napok ételreceptjei"-hez

Szerző

Kiadó: Szegedi Uj Nemzedék Lapvállalat Rt.
Kiadás helye: Szeged
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 52 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatta: Szegedi Uj Nemzedék Lapvállalat R.-T. könyvnyomdája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nagy elismeréssel fogadja a Katholikus Háziasszonyok Országos Szövetsége a „Filléres főzés" receptkönyvét, mert nemcsak olcsó, hanem az egészség követelményeinek megfelelő, tápláló ételek... Tovább

Előszó

Nagy elismeréssel fogadja a Katholikus Háziasszonyok Országos Szövetsége a „Filléres főzés" receptkönyvét, mert nemcsak olcsó, hanem az egészség követelményeinek megfelelő, tápláló ételek elkészítési módjával ismerteti meg a háziasszonyokat.
Egy életen át a gyakorlatban szerzett tapasztalatok alapján öszszegyűjtött ételreceptek egész sorozatát nyújtja e kis könyvecske, melyek elkészítése a legszerényebb körülmények között élő háziasszonynak is lehetővé teszi, hogy egészséges, változatos és ízletes ételekkel biztosítsa családja élelmezését.
Épen a mai leegyszerűsített életkörülmények között felbecsülhetetlen értéket jelent e könyv, amikor különösen a háziasszonyoknak nemcsak a szükség parancsolta takarékosságból, hanem nemzetgazdasági érdekből kell takarékoskodniok a rendelkezésére álló javakkal.
A család egészséges élelmezését nem a pazarul elkészített ételek sorozata biztosítja, hanem hogy az az egy tál étel összeállítása, elkészítése és mennyisége megfeleljen az egészséges fenntartó vitaminoknak és egyéb tápláló anyagoknak.
A magyar asszony mindig kitűnő háziasszony volt és a súlyos történelmi időkben mindig megállta helyét.
Ezt a hagyományos hirnevet nekünk is kötelességünk megőrizni és a mai történelmi időkben hazánk fennmaradását olykép szolgálni, hogy a zsírból, cukorból, tojásból, tüzelőből stb. naponkint megtakarított mennyiségek egyensúlyban tartsák nemcsak hazánk nemzetgazdasági mérlegét, hanem a szociális elosztás keresztényibb elvét is lehetővé tegyék.
Mivel a „Filléres főzés" receptkönyve ezt a célt szolgálja, azért annak használatát minden háziasszonynak melegen ajánljuk.
Budapest, 1940. január hó.
dr. Szegedy-Maszák Aladárné a Kath. Háziasszonyok Orsz. Szövetsége elnöke. Vissza

Tartalom

Aranytanácsok. A főzés fortélyai 41
" anyák részére 43
" gazdálkodók részére 47
" háziasszonyok részére 44
Bőjtös ételek 12
Előszó 3
Főzelékételek 19
Gyermek élelmezése 38
Hústalan napok 6
Kelt tészták 30
Különféle tészták 34
Leves ételek 16
Mértékegységtáblázat 5
Májból készült ételek 8
Pecsenyék és húsos ételek 24
Tojásételek 10
Tarhonyás ételek 25
Tészták 28
Zsigerhúsból készült ételek 6
Zsírban sült tészták 33

Madár Imréné

Madár Imréné műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Madár Imréné könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv