1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Üzleti gazdálkodás a vendéglátásban

Szerző
Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 102 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés6
Közgazdasági alapismeretek8
A szükséglet8
A kereslet11
A kínálat13
Az ár14
A fogyasztás15
A fogyasztási cikkek piaca17
A kereskedelem feladatai19
A gazdaságirányítási rendszer24
Az üzlet környezete, a verseny26
Az üzlet környezetei26
A gazdasági környezet és piac27
A gazdasági környezet és verseny27
Az üzletcégfilozófiája (üzletpolitika)30
Az üzletpolitika kialakításának célja30
Az üzletpolitika jellege31
Az üzletpolitika végrehajtása31
Az üzleti gazdálkodás prognosztizálási lehetőségei33
Az üzletpolitika és a prognosztizálás kapcsolata33
Az éves előrelátás lehetőségei és szerepe az üzletiéletben33
A vendéglátó üzlet főbb gazdálkodási kapcsolatai34
A vendéglsátó üzlet értékesítő tevékenysége37
Az értékesítő tevékenység helye, szerepe, kapcsolatai37
Az értékesítés tevékenysége44
Az üzlet árbevételének nagyságát és összetételét meghatározó tényezők45
Az értéskesítő tevékenységet megalapozó gazdasági elemzések47
Az elemzés területei, módszerei48
A vendéglátó üzlet árpolitikája51
Árgazdálkodás-árelemzés51
Az árrés elemzése53
A vendéglátó árak kialakítása54
Költséggazdálkodás az üzletben56
A költség és kiadás fogalma56
A költségek csoportosítása57
A felmerült költségek nagyságát meghatározó tényezők59
Az üzleti költségek alakulásának fontosabb elemzési módszerei61
Az üzleti költségek elemzése62
Élőmunkával történő gazdálkodás67
A munkaügyi gazdálkodás lehetősége67
A létszámszükséglet meghatározása68
A termelékenység69
A létszám mozgása70
A bérgazdálkodás71
Bérrendszer72
Egyéb bérfizetési elemek76
Bérjárulékok77
Eszközgazdálkodás78
Az üzlethálózat kapacitás78
A kapacitás fejlesztés alapelvei80
Technikai fejlesztés gazdasági megalapozása81
Az üzleti eszközfejlesztés speciális vonatkozásai82
Az eszközök elhasználódása83
Az üzletek fejlesztése85
A fejlesztés célkitűzései85
A fejlesztés elemei86
Az üzlet pénzügyi gazdálkodása92
A pénzáramlás alapfogalmai92
Hitelkapcsolatok94
Költségvetési kapcsolatok96
Az üzlet jövedelmezősége97
A jövedelmezőség alapfogalmai97
A nyereségképződés99
Az üzleti nyereségszámítás99
A nyereség elemzése101

Dr. Kereszturi Ferenc

Dr. Kereszturi Ferenc műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kereszturi Ferenc könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Üzleti gazdálkodás a vendéglátásban Üzleti gazdálkodás a vendéglátásban Üzleti gazdálkodás a vendéglátásban

A borítón bejegyzés, néhány lapon színes aláhúzás látható.

Állapot: Közepes
880 Ft
350 ,-Ft 60
3 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Üzleti gazdálkodás a vendéglátásban
Állapot:
880 Ft
440 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv