1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pipacsok dalolnak

Teológiai és lelkiségi írások

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Korda Kiadó-Távlatok Szerkesztősége
Kiadás helye: Kecskemét-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 188 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN: 963-9332-74-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nemeshegyi Péter jezsuita nemzetközi hírű teológus és egyben fáradhatatlan tanár, apostol. 1993-ban - jó három évtizedes Japánban töltött termékeny írói és tanári tevékenység után - hazatért... Tovább

Előszó

Nemeshegyi Péter jezsuita nemzetközi hírű teológus és egyben fáradhatatlan tanár, apostol. 1993-ban - jó három évtizedes Japánban töltött termékeny írói és tanári tevékenység után - hazatért Magyarországra. Rokonszenves egyéniségét egyaránt ismerik és szeretik a főiskolákon, szemináriumokban, szerzetesi közösségekben, lelkiségi mozgalmakban szerte az országban. Ugyancsak szívükbe zárták mindazok - se szeri se száma azoknak - akik számára lelkigyakorlatokat tartott. Teológiai szaktudása és egyetemes kultúrája költői érzékenységgel és kifejezőkészséggel párosul. Az itt összegyűjtött írások első része is a költői vonásokra vet fényt. Tudatosan idézi a magyar és más nyelvű költőket, miként a kis könyv első, címadó írásában is Juhász Gyula "Magyar nyár" c. csodálatos versét. A "daloló" pipacsok felvidítják az embereket, a szívbéli öröm pedig dalt fakaszt ajkunkon.
P. Nemeshegyi kiválóan ismeri a Szentírást és az egyházatyákat, de a jelenkori teológiai és lelkiségi irányokban is tájékozott. Egy évtizedes itthoni apostoli munkája során megismerkedett a mai magyar valósággal is. Páratlan szellemi és lelki vezető. Egyeseknek talán túlságosan "haladó", merész, jóllehet mindig az igaz tanítás területén mozog, de leporolja az elavult nézeteket, felfrissíti a megcsontosodott tételeket, követve a nagy zsinati teológusok iránmyvonalát. Távol-keleti tapasztalatait, japán élményeit is kamatoztatja itthon, amikor a "magyar teológia" kidolgozását szem előtt tartja.
P. Nemeshegyi Péter 75. születésnapjára a Zsámbéki Katolikus Főiskola gyűjtőkötettel lepte meg (Gyökér és Gyümölcs, múlt karácsonyra pedig a Szent István Társulat tette közzé különböző folyóiratokban és gyűjtőkötetekben megjelent teológiai tanulmányait Vissza a gyökerekhez címmel. Ehhez kapcsolódik a Korda jelen kiadványa. A kiadókkal együtt köszöntjük a 2003. január 27-én 80 éves Nemeshegyi Péter atyát. Isten éltesse sokáig!

Budapest, 2002. ádvent
Szabó Ferenc S.J. Vissza

Tartalom

Előszó5
Bevezetés7
Rövidítések jegyzéke10
Csodálkozások2
A beszélő ember13
Az idő titka28
Vallás és zene - Mozartot hallgatva40
Hit, vallás és kultúra51
Jézus tanítványaként élni
A lélek és a hit67
A hit konfliktusai72
Örüljetek az Úrban mindenkor84
Legyetek boldogok88
Legyetek hálásak99
Az erkölcsös élet és a személyes boldogulás 107
Krisztus küldetésében114
Hithirdetés ma122
A Szentlélek és a család129
Az Eucharisztia megcselekvése: életünk középpontja140
A szerzetesélet teológiája150
Élet a halál után159
Önmagamról183

Nemeshegyi Péter

Nemeshegyi Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Nemeshegyi Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv