1.035.213

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

ABC

Mindkét nembeli felelőtlen elemi iskolák számára/Mindkét fajbeli felelőtlen elemi iskolák számára


Kiadó: "Az Ojság" kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 64 oldal
Sorozatcím: Ojság Könyvtár
Kötetszám: 2
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Eredeti fa- és fémmetszetekkel. A borítón Unseraner F. és Fiai kiadása szerepel. Az Europa Irodalmi és Nyomdai R.-T. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a kötetből:

Előimádkozás.
A tizedik javitott, átnézett, kibővített, átdolgozott, ujra átgondolt és az első kiadással teljesen azonos uj kiadáshoz

Reménységgel és bizalommal adjuk e... Tovább

Előszó

Részlet a kötetből:

Előimádkozás.
A tizedik javitott, átnézett, kibővített, átdolgozott, ujra átgondolt és az első kiadással teljesen azonos uj kiadáshoz

Reménységgel és bizalommal adjuk e művet mindkét fajbeli felelőtlen elemeink kezébe. A felelőtlen elemi szakoktatás ügye hosszu éveken át a legelhanyagoltabb volt, a folyton változó rendszerek és kormányok nem helyeztek sulyt korunk e legfontosabb problémájára és ellentétben magával a felelőtlen elemmel, aki sohasem késett az éji homályban, szellemi és lelki életünknek lelkiismeretes gondozása, fejlesztése és helyes irányítása, mondhatnók e szerény művecske megjelenéséig, igenis késett. De ami késett, nem mult. Mert ime, néhány jeles szakférfiu közremüködésével, sikerült megteremtenünk és életrehívnunk az első rendszeres, mondhatnók jogrendszeres vezérfonalat, mely a mindenkori felelőtlen elemeknek vezérfonala lesz, ha a Nagykörut, valamint a Rombach-utca sötétjében tévelyegnek.
E szerény művecske nem ölelhette fel egyelőre a teljes tananyagot, annak egy része még tudományos feldolgozás alatt áll, az elemi ismereteknek azonban akkora tárházát nyitja meg a kezdő felelőtlen elem előtt, mely elegendő, hogy ha egyedül nem is, de csoportokban megfelelő fellépést és elszántságot nyujtson annak, aki kellőképp áttanulmányozta. Nagy sulyt helyeztünk arra, hogy maga a tananyag könnyen elsajátítható legyen. A legfontosabb fogalmak, mint például: bunkó, budavári, destrukció, dobucca, igazolás, szabódezső és wolff a burkalappal kellő megvilágításba kerüljenek. Külön figyelemmel voltunk a manapság nagyon elharapódzott káros befolyásokra is és ezuttal sem mulaszthatjuk el rosszalásunkat kifejezni Apponyi Albert grófnak, aki egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy jogrend után ne sóhajtozzon, ami a destruktív sajtó elvetemült kórusában ezerszeresen visszhangzik az országban és alkalmas arra, hogy felelőtlen elemi iskolák eddig végzett munkáját pocsékká tegye... Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv