1.035.434

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kutatási és műszaki fejlesztési jelentések (reportok) az OMKDK állományában 1977. I. félév I- II.

Szerkesztő

Kiadó: Országos Műszaki Könyvtár és Dokumentációs Központ
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 750 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 29 cm
ISBN: 963-592-116-0
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E kiadvány azokat a kutatási és műszaki fejlesztési jelentéseket (reportokat) tartalmazza, melyek 1977 első felében kerültek az OMKDK könyvtári állományába és így szerves folytatása és kiegészítése... Tovább

Előszó

E kiadvány azokat a kutatási és műszaki fejlesztési jelentéseket (reportokat) tartalmazza, melyek 1977 első felében kerültek az OMKDK könyvtári állományába és így szerves folytatása és kiegészítése az 1971-től folyamatosan, hasonló címen közreadott kiadványoknak.
Az itt feltárt 4208 report döntő többségében az automatika, számítástechnika, elektronika, mérés- és műszertechnika és az informatika külföldi - elsősorban USA-ból származó - kutatási és fejlesztési eredményeit közvetíti mikrolap (mikrofiche), illetőleg paper copy formájában, de - mint ágazatközi diszciplinák - a műszaki tudományok egyéb területeivel való kötődésük és összefüggéseik révén a műszaki élet más területein tevékenykedő szakemberek részére is értékes információkat tartalmaznak.
Az OMKDK Könyvtári Igazgatósága változatlanul fontosnak tartja, hogy az ipari termelés és kutatás, valamint a műszaki fejlesztés népgazdaságilag e kiemelt fontosságú területeinek célkitűzéseit, ill. ezek realizálását kutatási és fejlesztési jelentések beszerzésével segítse.
Az OMKDK reportállományának kötetkatalógusokban való feltárása és e kiadványok publikálása kétségkívül azt eredményezi, hogy a ma már közel 30 000 kutatási - és fejlesztési jelentés könyvtári katalógusok adnának hírt. Fontos eredménynek tartjuk ezt - a többi között - azért is, mert a dokumentumokban lévő információk elsősorban azokhoz szólnak, akik a termelés, a kutatás és műszaki fejlesztés irányító szintjein tevékenykednek. Ez a kategória pedig joggal igényelheti azt, hogy a műszaki könyvtárak (és a szakmai információkat közvetítő más szervezetek) mentsék fel őket e kevésbé közismert szakirodalmi források felkutatásának és szelektálásának munkája alól.
Az OMKDK Könyvtári Igazgatósága ezért abban a meggyőződésben, hogy a kutatási - és fejlesztési jelentések értékes szakmai információkat jelentenek több népgazdaságilag kiemelt fontosságú szakterület műszaki fejlesztése számára, folytatja a kiadvány közreadását. A felhasználóknak, de talán sokkal inkább műszaki könyvtárosainknak le kell győzniük idegenkedésüket a számukra talán még szokatlan információ-hordozóval, a mikrofilmmel szemben, hiszen sok jel mutat arra, hogy a hagyományos formák (könyvek, folyóiratok, stb.) mellett egyre szélesebb körben terjednek el a mikrofilm, mikrofilmlap, mágnesszalag és más, korunk fejlettségi szintjét tükröző adathordozók. Vissza

Tartalom

I. kötet:
Bevezetés és útmutató
Tárgymutató3
Report-számok jegyzéke327
Intézmények jegyzéke351
Szerzői névmutató413
II. kötet:
Bibliográfia (raktári számok szerint)3
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv