1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Piperné, a médium

Szerző
Fordító

Kiadó: Kultura Könyvkiadó és Nyomda R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött keménykötés
Oldalszám: 164 oldal
Sorozatcím: Az okkultizmus könyvei
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Schrenck-Notzing és Flammarion előszavával. A címlap előtt Leonora E. Piper fekete-fehér arcképével illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Azok a gondos vizsgálódások, amelyekkel a lelkiélet kutatására alakult angol-amerikai társaság, a Society for Psychical Research Piperné médium szomnambul megnyilatkozásainak tartalmát... Tovább

Előszó

Azok a gondos vizsgálódások, amelyekkel a lelkiélet kutatására alakult angol-amerikai társaság, a Society for Psychical Research Piperné médium szomnambul megnyilatkozásainak tartalmát megállapította, nem csupán tudományos szempontból nagyértéküek, hanem általában a müveit ember érdeklődését is foglalkoztathatják. Pszihopatológiai alapon ugyanis Piperné esete valóban tipikus példájául szolgál az egyéniség drámai megoszlásának, amelynek révén a Phinuit és George Pelham nevű lelkek ebben az aktiv szomnambulizmusban párját ritkitó folytonossággal jelentkeztek. Mert nem is tekintve gondolatiüzéseik okait, sem bizonyos közléseiknek ismert eseményekkel való feltűnő egyezését, mondhatjuk, hogy a tudományos irodalom még aligha tárgyalhatott oly esetet, amelyben a szomnabul, magukban teljesen elkülönült személyiségek annyira fejlett és a médium rendes állapotabeli énjét jelentékenyen meghaladó értelmi tevékenysége, oly szokatlanul élénk emlékezőereje, az egyes személyiségeket megegyénitő jellemzetességek oly részletes kifejezettsége, valamint ezeknek a legnehezebb feltételek közepett is nagy időközök után is tapasztalt állandósága ily kiválóan lett volna megfigyelhető.
Már az az egyetlen tény is, hogy George Pelhamnek (az amerikai Society for Psychical Research 1872-ben elhunyt világhirü tagjának) a trnsz-állapotban megnyilatkozó személyisége az ülés százötven tagja közül éppen a maga harminc ismerősét ismerte meg minden tévedés nélkül azonnal és hogy mindegyikükkel a személyük szerint más és más életkörülmények felől épp ugy beszélgetett, mint ahogy életében beszélgethetett volna, még a legfejlettebb szomnambul szimat esetén is fölöttébb rejtelmesnektekinthető. És George Pelham nemcsak hogy néven szolitotta a barátait, de mindegyikükkel szemben egyénenkint ugyanoly más és más hangnemet alkalmazott is, akárcsak életében szokta volt. Vissza

Tartalom

Első előszó (Schrenck-Notzingtól) 5
Második előszó (Flammariontól) 9
Piperné médiumsága 15
Transz és kontrol 21
Piperné médiumságának kezdete 29
Mi hát a médiumság? 36
Egy ülés leírása 43
Phinuit 56
Hannah Wild és a gondolat-átvitel 68
Őrültek és gyermekek túlvilági közlései 81
George Pelham szelleme és az automatikus irás 93
Mivel bizonyitja azonosságát Pelham? 103
Moses Stainton és „spirit-guides"-ei 116
Robert Hyslop szellemének közlései 122
A „behatás" 135
A telepátiái föltevés 142
A spiritiszta magyarázat 148
Nehézségek és ellenvetések 154
A médium ébredése 158
Összefoglalás 163

M. Sage

M. Sage műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: M. Sage könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv