1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hogyan változott a számviteli törvény?

Szerző
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 301 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN:
Megjegyzés: CD-melléklet nélkül.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A piacgazdaság működéséhez nélkülözhetetlen, hogy a piac szereplői hozzájussanak azokhoz az információkhoz, amelyek döntéseik megalapozásához szükségesek. A vagyoni, a pénzügyi, a jövedelmi... Tovább

Előszó

A piacgazdaság működéséhez nélkülözhetetlen, hogy a piac szereplői hozzájussanak azokhoz az információkhoz, amelyek döntéseik megalapozásához szükségesek. A vagyoni, a pénzügyi, a jövedelmi helyzetre vonatkozó információkat szolgáltat a számvitel.
A számviteli törvény olyan számviteli szabályokat rögzít, amelyek összhangban állnak az Európai Közösségnek e jogterületre vonatkozó irányelveivel, figyelemmel vannak a nemzetközi számviteli elvekre, és amelyek alapján megbízható és valós összképet biztosító tájékoztatás nyújtható e törvény hatálya alá tartozók jövedelemtermelő képességéről, vagyonáról, vagyonának alakulásáról, pénzügyi helyzetéről és jövőbeli terveiről.
A magyar számviteli szabályozás sokkal részletesebb, mint az irányelvek, az azokban megfogalmazottaknál részletesebb feltételeket, tagolást, értékelési szabályokat rögzít. Számos olyan rendelkezést tartalmaz, amelyet az Európai Unión belül a tagállamokban általában nem törvényben, nem rendeletben szabályoznak. A részletesebb szabályozásra szükség van egyrészt azért, hogy a számviteli irányelvekben foglaltak megvalósuljanak, másrészt azért is, mert Magyarországon a sajátos jogi, bírói, adózási, ellenőrzési gyakorlat a standardokat ma még nem fogadja el.
A piacgazdasági viszonyok között a számvitelnek a piac szereplői részére kell hasznos és szükséges, megbízható információt szolgáltatni. Az eladó és a vevő, illetve a tulajdonos, a tulajdonos képviselője, a befektető, a hitelező jelenik meg a piacgazdaság szereplőjeként. Nyilvánvaló, hogy részben más információt szándékozik a tulajdonos, a gazdálkodó nyilvánosságra hozni, mint amilyet a befektető, a hitelező igényel.
A piac szereplői között meglévő érdekellentétek feloldására, továbbá azért, hogy a befektetők, a hitelezők a számukra szükséges információkhoz hozzájussanak, a törvény a kötelező letétbehelyezés és közzététel mellett - kötelezően előírja a beszámoló részletezését, a beszámoló egyes részeinek tagolását, továbbá azokat az információkat, amelyek a gazdálkodó vagyoni, pénzügyi helyzetének, működése eredményének megbízható és valós bemutatásához a tulajdonosok, a befektetők, a hitelezők számára - a mérlegben, az eredmény kimutatásban szereplő adatokon túlmenően - szükségesek, amelyeket a kiegészítő mellékletben kell részletezni. Kiadványunkkal az a célunk, hogy az előzőekben vázolt követelményeknek a gazdálkodók megfeleljenek. Nem könnyű befogadni az új ismereteket, a begyakorolt előírásokat újra cserélni. A kiadvány ebben segít. A hatályos 1991. évi XVIII. törvény mellé rendelték a 2001. január 1-től hatályos 2000. évi C. törvényt, úgy hogy az egyes témakörök egymás mellé kerüljenek. Ezáltal biztosítható, hogy az olvasó könnyen el tud igazodni a változásokon és meg tud felelni az előírásoknak. A kiadvány hasznosítását segíti az is, hogy a CD melléklettel a témakeresések gyorsabbá válnak és így a célszerű megoldást könnyen meg lehet találni.
Budapest, 2000. szeptember hó a Szerzők Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Hogyan változott a számviteli törvény? Hogyan változott a számviteli törvény? Hogyan változott a számviteli törvény? Hogyan változott a számviteli törvény?

A borító kissé megtört, a lapélek enyhén foltosak. Néhány lapon szövegkiemelés, aláhúzás található.

CD-melléklet nélkül.

Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
10 pont kapható
Kosárba
konyv