1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Válogatott fejezetek az élelmiszerkémiából IV.

Lipidek/Kézirat/Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki Tagozat

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 54 oldal
Sorozatcím: Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa
Kötetszám: 11
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Kézirat. Tankönyvi száma: J 6-129.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Zsírsavak kémiájának és biokémiájának néhány újabb eredménye3
Telített és elágazó szénláncú zsírsavak4
Telítetlen zsírsavak5
Oxi és ketonsavak6
Természetben előforduló alkinsavak7
Lipoidok9
Ritkábban előforduló szterinek9
Plazmalogén és plazmal14
Gliceridek polimorfizmusa16
A termikus viszonyok befolyása a poliform módosulatok kialakulására17
A különböző szilárd glicerid-módosulatok kristályszerkezete20
Néhány glicerid polimorf módosulatai25
Természetes zsiradékok glicerid összetétele
Zsiradékok glicerid összetételének meghatározása kisérleti úton27
A glicerid összetételre vonatkozó elméletek29
Fontosabb élelmiszeripari zsiradékok gliceridösszetétele36
Étkezési zsiradékok és zsírtartalom élelmiszerek romlása41
Szagfelvétel42
Szöveti lipáz enzimek hatása42
Mikroorganizmusok hatása44
Oxidativ avasodás45
Megfordulás és halszag48
Az antioxidánsok szerepe, osztályozása, hatásmechanizmusa50
Irodalom52
Tartalomjegyzék53
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv