1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ellenőrzéstechnikai irányelvek idegenáru- és végellenőrök számára I.

A Gépipari Tudományos Egyesület tanfolyamának jegyzete/Műszaki ismeretek

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: G.T.E. Kiadói és Oktatási Bizottsága
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 346 oldal
Sorozatcím: Gépipari Tudományos Egyesület műszaki kiadványsorozat
Kötetszám: 46
Nyelv: Magyar  
Méret: 28 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: A könyv 670 példányban jelent meg. 3. átdolgozott és bővített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A műszaki ellenőrzés tudományágának gyakorlati része két nagy - alapvetően törvényszerű - részre tagolható. Az ellenőrzéstechnológiára és az ellenőrzés-technikára.
A műszaki ellenőrző folyamat... Tovább

Előszó

A műszaki ellenőrzés tudományágának gyakorlati része két nagy - alapvetően törvényszerű - részre tagolható. Az ellenőrzéstechnológiára és az ellenőrzés-technikára.
A műszaki ellenőrző folyamat műveleteinek tervezésével és szervezésével, valamint fejlesztésével az ellenőrzéstechnika foglalkozik, amelynek irányelveit - vezetők számára - a Budapesti Műszaki Egyetem Mérnöki Továbbképző Intézetének 4060/1962. számú jegyzetében foglaltuk össze.
Az ellenőrző műveletek megvalósításának eljárásaival, azaz technikai végrehajtásával, alapfokon - tehát kizárólag minőségösszehasonlítást végző ellenőrök számára - az "Alapfokú minőségellenőrzési ismeretek a vasiparban" című 1962. évi KGM jegyzet foglalkozik.
Az önálló munkakört betöltő - tehát az ellenőrzési művelet teljes levezetésére és megoldására alkalmas - műszaki ellenőrök gyakorlati ismereteit ebben a jegyzetben foglaltuk össze.
A jegyzet anyagának áttanulmányozása után az olvasó meggyőződést szerezhet-arról, hogy már a középfokú ellenőrzéstechnika olyan kiterjedt metrológiai, ügyviteli és jogi ismereteket követel meg a műszaki /vég-/ ellenőröktől, amelyek összességét - figyelembe véve a technikai követelmények állandó fejlődését - egyetlen ember semmiképpen sem tud elsajátítani vagy minden ágazatban sikeresen alkalmazni. Vissza

Makay György

Makay György műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Makay György könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv