A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

10 éves a Korona pódium

Kiadó:
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 55 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrált. Angol és német nyelvű bevezetővel.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A pódium a színpad művészetének legmerészebb és legpuritánabb vállalkozása: a szó varázsából teremti meg a színház varázsát. A budai Várnegyed régi-patinájú cukrászda-kávéházának termében... Tovább

Előszó

A pódium a színpad művészetének legmerészebb és legpuritánabb vállalkozása: a szó varázsából teremti meg a színház varázsát. A budai Várnegyed régi-patinájú cukrászda-kávéházának termében felállított parányi színpad ennek a varázslat felé törő álomnak a merészségéből született. Százegynéhány elcsöndesedő, feszülten figyelő néző között megannyi estén versből, prózából, dalból, drámák részleteiből vagy éppen monodrámákból - a színháznak e "cseppben a tenger" műfajából - élményt teremteni: ez a tét, kiváló művészek egész sora pedig a valóra váltás záloga-biztosítéka.
A Korona a pódium-műfaj megszokott törekvései mellett - amelyek keretében leggyakrabban egy-egy jelentős színész vezeti végig kedves versein, szerepein az asszociációk fogódzót adó érdekességével közönségét - egy szokatlanabbat, de ma már pontos kimunkáltságával igazolt úttörő kezdeményezést is vállalt. Talán a genius loci, s a hely eleve szerencsés megválasztása is vezette a merészségben: A Várnegyed a Budapestre látogató külföldi turistáknak műemlékek atmoszféráját kínáló kedvenc környéke, sétálóhelye. Adva hát a többnyelvűség kihívása. Ha egy német vers itt németül, s magyarul szól, ha egy nevettetés klasszikusává nőtt magyar író kacagtató monológja egymásután magyarul, s angolul is megszólal, ha a mai szovjet lírából sanzon népszerűségűvé lett "Várj reám" oroszul, s magyarul is felcsendül - mindez újfajta irodalmi és zenés estéknek lehet alapjává. És innen már csak egy lépés volt a következő, s szinte magától értetődő természetességgel vállalt és megvalósított konzekvenciáig. Az estek pódiumán kapjon szót a külföldi irodalmak, művészetek sok kitűnő képviselője.
A tömegkommunikációs eszközök, a sokaságot hömpölyögtető nagyvárosi élet korában az intim hangulatú kisszínpadok, az atmoszférájukkal körülölelő előadótermek, a meghitt esték keresésének korát is éljük. Immár 10 éves munkájával sorukban sajátos helyet teremtett magának magyar és külföldi látogatóinak emlékezetében művészettel megajándékozó, személyes találkozások közelhozó intenzitásával maradandó mozzanataival él és jól - próbált utakon építi tovább új vállalkozásait, "kézfogások" jegyében születő estjét a Korona Pódium. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv