1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Elemi iskolák testgyakorlása

Ahol sem tornaterem, sem felszerelés nincs/Bármely iskola tipus számára

Szerző
Kiadó:
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 58 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Egy kihajtható melléklettel. Írta: Somorjai László kollégiumi ref. tanítóképző intézet testnevelési tanára, Debrecen. Nyomta Beke Zoltán könyv- és lapkiadóvállalata, Debrecen.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ezt a kis könyvet olyan tanítóknak írtam, kik még nem tanítottak testgyakorlást. Olyanoknak is írtam, kik tanítottak ugyan, de tévelyegtek a módszerben és anyagban. Olyanok is olvashatják e kis... Tovább

Előszó

Ezt a kis könyvet olyan tanítóknak írtam, kik még nem tanítottak testgyakorlást. Olyanoknak is írtam, kik tanítottak ugyan, de tévelyegtek a módszerben és anyagban. Olyanok is olvashatják e kis munkát, kik valamikor hallottak a testgyakorlástanításáról, de idővel elfeledték - a kivánság hijján - azt, hogy miként kell bánni az elemi iskola tornájával En összeszedtem a módszerre vonatkozó gondolatokat útasításokkal és összeszedtem az anyagot. A módszert, az útasításokat előbb adom, ezt átolvasván simább, könnyebb és értékesebb lesz a tanító munkája és a gyermekek testnevelése. Az anyag követi a módszert, az útasításokat. Az anyag semmi egyébb, mint a Tanterv követelményének bővített kiadása, rendszeres, fokozatos óratervekben. Kibővítettem úgy, hogy a 10-12 óraterv ne legyen unalmas és úgy bővítettem ki, hogy ezekhez a mozgásokhoz semmiféle szer nem kell. Tehát tekintettel voltam a magyar elemi iskolák nagyobb tömegére. Könyvemben minden időre, minden osztálynak, minden helyre van óraterv, melyet (melynek vázlatát) a tanító nyugodtan beírhat úgy a tanmenetébe, mint a munka naplóba, a végzett anyag rovatba.
E bevezető sorokban hangsúlyozom azt, hogy az elemi iskolai testgyakorlás egyszerű, építő és frissítő mozgás sorozat, melyből sohasem hiányozhat a jó kedv, a kacagás, a hangulat, vagyis a gyermek, a magyar gyermek napsugara.
Isten nevében használja mindenki e könyvet, a magyar gyermek; a magyar jövendő érdekében.
Debrecenben, 1936. január havában. A SZERZŐ. Vissza

Somorjai László

Somorjai László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Somorjai László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv