1.035.166

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Angol-magyar növénytermesztési szakszótár

English-Hungarian Dictionary of Plant Cultivation

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Mezőgazda Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 543 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Angol  
Méret: 21 cm x 12 cm
ISBN: 963-736-283-5
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Mezőgazdasági Kiadó a Debreceni Agrártudományi Egyetem Idegennyelvi Lektorátusát kérte fel a Növénytermesztési szakszótár összeállítására, mintegy az 1983-ban megjelent Állattenyésztési... Tovább

Előszó

A Mezőgazdasági Kiadó a Debreceni Agrártudományi Egyetem Idegennyelvi Lektorátusát kérte fel a Növénytermesztési szakszótár összeállítására, mintegy az 1983-ban megjelent Állattenyésztési szakszótár folytatásaként.
Angol, francia, német, orosz és spanyol nyelvű növénytermesztési szakkifejezések, szavak gyűjtésére vállalkoztunk, pontosabban körülhatárolva: a szántóföldi növénytermesztés (határtudományokkal bővített) szókincsét igyekeztünk szótárba foglalni. Forrásként a különböző nyelvországokban megjelent általános mezőgazdasági, továbbá a szűkebb értelemben vett növénytermesztési szakkönyveket és szakfolyóiratokat, értelmező szótárakat, két vagy többnyelvű szótárakat, a hazai szótárirodalom kiadványait, egyetemi tankönyveket, jegyzeteket, lexikonokat, stb. használtunk fel. Forrásaink döntő többsége az utóbbi 10-15 évben látott napvilágot, tehát korszerű szakmai anyagot tartalmaz. Emellett azonban olyan szavak is helyet kaptak a szótárban, amelyek a növénytermesztés történetét, múltját képviselik.
Munkánk során felbecsülhetetlen segítséget kaptunk egyetemünk oktatóitól, kutatóitól, akik készségesen és őszinte érdeklődéssel segítettek egy-egy szakterület szókincsének kialakításában. Szaktanácsadóink támogatásáért mindnyájuknak ezúton szeretnénk köszönetet mondani. Ugyancsak köszönet illeti egyetemünk állami vezetőit, könyvtárunk vezetőjét és munkatársait a részünkre biztosított sokoldalú támogatásért. Nem feledkezhetünk meg egyetemünk volt hallgatói, így a negyedéves angol szakfordítói csoport lelkes közreműködéséről sem, remélve, hogy e nagy összefogással készült szótár hasznos segédeszköz lesz a nyelvet tanulók és a szakemberek munkájában. Végül elismeréssel kell szólnunk a Mezőgazda Kiadóról, amely kezdeményezte és vállalta egy ilyen hézagpótló mű elkészíttetését és kiadását. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv