1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Orosz-magyar szakszótár és szöveggyűjtemény

Rajz-képzőművészetek/Kézirat/Tanárképző főiskolák

Szerző

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: J11-912. A könyv 147 példányban jelent meg. Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szöveggyűjtemény a Tanárképző Főiskolák rajz szakos hallgatóinak készült.
A 12 olvasmányból álló szöveggyűjtemény a különböző művészeti ágakkal és ezekhez tartalmukat tekintve szorosan... Tovább

Előszó

A szöveggyűjtemény a Tanárképző Főiskolák rajz szakos hallgatóinak készült.
A 12 olvasmányból álló szöveggyűjtemény a különböző művészeti ágakkal és ezekhez tartalmukat tekintve szorosan kapcsolódó témákkal foglalkozik. Az olvasmányokat a hallgatók önállóan dolgozzák fel otthoni munkaként. A negyedik félév orosz nyelvi kötelező anyagával párhuzamosan. Természetesen a csoportok tudásszintjétől függ hogy a tanár hány olvasmányt szánhat önálló feldolgozásra, amelyek elvégzését ellenőrzi és értékeli.
A szöveggyűjteményt követő 1500 szót meghaladó szakszótár arra szolgál, hogy segítse a hallgatókat az anyag önálló feldolgozásában, valamint, hogy szakdolgozatuk készítésekor legyen segítségükre az esetleges orosz nyelvű szakmai anyagok megértésében.
A szakszótárban a -b-re végződő főnevek után következő végződés az egyes szám birtokos esetet, a pontosvessző utáni a többes szám alanyesetet, ill. birtokos esetet jelöli. Rendhagyó ragozású főneveknél mindhárom alak teljes egészében szerepel.
A melléknevek címszóként egyes szám hímnem alanyesetben szerepelnek. A velük alkotott jelzős szókapcsolatokban a (~) a címszót, ill. a melléknév tövét jelöli.
A címszóként álló igék magyar jelentését főnévi igenévi formában adtuk meg. Rendhagyó ragozású igéknél a függőleges vonal (|) a ragozás során változatlanul maradó részt jelöli.
A szakszótár összeállításához szakmai szempontból nagy segítséget nyújtott Bérces Gábor a rajz tanszék adjunktusa, akinek ezúttal szeretnénk köszönetet mondani. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv