1.035.460

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Vegyipari géptan I.

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki Kar - Rövidített kiadás

Szerkesztő

Kiadó: Műegyetemi Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 286 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN:
Megjegyzés: Rövidített kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Vegyészmérnöki Kar tantervében bekövetkezett változások, az óraszámok újraosztása szükségessé tette a Vegyipari Géptan c. tárgy anyagának félévek közötti átcsoportosítását. A heti három órás... Tovább

Előszó

A Vegyészmérnöki Kar tantervében bekövetkezett változások, az óraszámok újraosztása szükségessé tette a Vegyipari Géptan c. tárgy anyagának félévek közötti átcsoportosítását. A heti három órás Vegyipari Géptan-II. c. tárgy anyaga kibővült, és hozzá új jegyzetet is írtunk. Ez a jegyzet olyan anyagrészeket is tartalmaz, amelyek az 1974-ben írt Vegyipari Géptan c. jegyzetben is szerepelnek. A most végrehajtott rövidítéssel ezeket az átfedéseket szüntettük meg, de takarékossági okokból - új tartalomjegyzék készítése mellett - a fejezetek és oldalak számozása a régi maradt. Ezért a heti két órás tárgy anyagát tartalmazó így közreadott Vegyipari Géptan-I. jegyzet olvasóinak - egy teljesen új jegyzet megjelenéséig - szíves elnézését kérjük. Vissza

Fülszöveg

A BME vegyészmérnök hallgatói a későbbi mérnöki munkájuk során nélkülözhetetlen gépészeti ismereteket a Vegyipari Géptan tárgyban sajátítják el. A Vegyipari Géptan jegyzet az e tárgyban előadott anyagot foglalja össze, eltekintve a műszaki rajz olvasásához és készítéséhez szükséges ismeretektől, amelyet egy másik jegyzet tárgyal.
A jegyzet összefoglalja a a vegyi üzemben előforduló áramlástani problémák megoldásához szükséges alapvető ismereteket, az energetikai szemléletre alapozva ismerteti a gépek osztályozását és általános üzemi jellemzőit. Tárgyalja a légnemű, folyékony és ömlesztett alapanyagok szállítására szolgáló gépeket, üzemtanukat és alkalmazásuk szabályait. A vegyi üzemben alkalmazott berendezések és szerkezetek teherbíró képességének becsléséhez összefoglalja a szilárdságtan alapvető törvényszerűségeit. Végül áttekintést ad a vegyi üzemben előforduló legfontosabb gépelemekről, különös tekintettel a csővezetékekre, tartályokra, készülékekre és tömörítésekre.
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv