1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mégis kisüt a Nap

Szerző
Fordító

Kiadó: Gondolat Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 195 oldal
Sorozatcím: Terep
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 17 cm
ISBN: 963-282-676-0
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A szerzőről

Széchényi László 1931-ben született Magyarországon egy gazdag földbirtokos második fiaként. Kora gyermekkorát olyan környezetben töltötte édesapja és nagyanyja birtokán, melyet a mai... Tovább

Előszó

A szerzőről

Széchényi László 1931-ben született Magyarországon egy gazdag földbirtokos második fiaként. Kora gyermekkorát olyan környezetben töltötte édesapja és nagyanyja birtokán, melyet a mai már nem létező "álmok országának" tekint. Egész életére hatással volt gyerekkorának nagyszerűsége, békéje, biztonsága, az életstílust pedig oly kivételesnek tekintette, melyről csak álmodozni lehet.
Tizenhárom éves korában kénytelen volt elmenekülni az orosz front elől, csak a legszükségesebbeket vitték magukkal, minden egyebet hátrahagytak. Élete következő epizódja közös a kommunizmus elől menekülőkével idegen földön, míg családjával az Egyesült Államokba nem került.
Angolul még nem beszélt jól, ezért először éjjeliőr, majd liftkezelő lett egy szállodában. Szüleit, kishúgait, öccsét támogatta, állandóan állást változtatott, hogy kicsivel több pénzt keressen. Autófényező volt Észak-Karolinában, tehertargoncát vezetett a La Guardia repülőtéren, két évig esztergapad mellett dolgozott egy brooklyni gyárban, két évet töltött olajszállító hajón, majd az Egyesült Államok hadseregében szolgált két évig. Számos tisztviselői állást töltött be, miközben esti tagozatra járt a New York-i Egyetemre részleges katonai ösztöndíjjal. László összesen huszonegy különböző munkahelyen dolgozott, mielőtt sikerült megfelelő pozícióba kerülnie. Harminchárom éve dolgozik ugyanannál az elektronikai cégnél, ahol főleg nemzetközi marketing tevékenységet folytat.
Több évet töltött Európában és Ázsiában, sokat utazott világszerte. Magyar anyanyelve mellett beszél németül, franciául, angolul, spanyolul, ért olaszul, hollandul, flamandul, németből három nyelvjárásban jártas.
Jelenleg Connecticutban él feleségével. Négy gyermeket neveltek fel, és két unokájuk van.
László kozmopolitának tartja magát, aki aktívan támogatja szülőföldjének, Magyarországnak újjáépítését.
Sárvár és felsővidéki gróf Széchényi Lászlónak született, tagja Magyarország egyik legrégebbi és legmegbecsültebb főnemesi családjának. Vissza

Tartalom

Előszó7
Édenkert8
Háborús felhők tornyosulnak51
Háború... Háború... Háború...!62
Menekülés88
Menekültként idegenben105
Béke?126
A változás szele160
Utóirat186
Epilógus188
A szerzőről195

Széchényi László

Széchényi László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Széchényi László könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv