1.035.497

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Palais Trautson

A Trautson-palota - Hervorragendster Ausdruck profaner Barockbaukunst in Österreich/A profán barokk építészet legnagyszerűbb kifejeződése Ausztriában

Fotózta

Kiadó: Bundesministerium für Justiz
Kiadás helye: Bécs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 85 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Német  
Méret: 23 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes és fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az Osztrák Igazságügyi Minisztérium csaknem két évtizede a Trautson-palotában található. A nagyszerű épület Johann Bernhard Fischer építész munkáját dícséri.
A 18. századi, szép barokk épület közel kétszáz évig a magyaroké volt. A 18. századközepétől ugyanis ez volt a magyar testőrgárda palotája, itt éltek a magyar irodalom nagy alakjai, az úgynevezett testőrírók, mint például Bessenyei György, Barcsay Ábrahám, vagy Kisfaludy Sándor. Az első világháború után a Collegium Hungaricum költözött ide: ösztöndíjas magyar tudósok és művészek kapták meg az épületet.
1920-1949 között a Bécsi Magyar Történeti Intézet és a Collegicum Hungaricum székhelye. Híres ösztöndíjasai voltak például Benda Kálmán, Bibó István, Keresztury Dezső, Kosáry Domokos. A nagy díszteremben magyar testőrkapitányok portréi, az épület mellett Bessenyei György mellszobra látható. Az épület ma Ausztria külügyminisztériuma.

Tartalom

Ausztria
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv