1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszeráruismeret

A kereskedelmi tanulóiskolák számára

Szerző
Lektor

Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 427 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Áruismereti alapfogalmak. Táplálkozástani és vegytani alapismeretek
Áruismereti alapfogalmak
Az áruismeret tárgya, kapcsolat más ismeretekkel5
Az árukra vonatkozó általános ismeretek7
Táplálkozástani és vegytani alapismeretek
Az emberi test építőanyagai23
A tápanyagok24
Az életfolyamatokhoz szükséges energiamennyiségek39
Az élelmiszerek kalorikus, biológiai és élvezeti értéke40
Az élemiszerek felhasználásának alapelvei42
Növényi eredetű élelmiszerek
Az élelmiszerek csoportosítása
Malom-, tészta- és sütőipari termékek
A malomipar termékei53
A szárított tészták MSZ 11 91968
A sütőipar termékei75
Hántolt és hántolatlan termékek. Olajtartalmú magvak
Hántolt termékek84
Hántolatlan termékek91
Olajtartalmú magvak96
Cukor- és édesipari termékek
Kereskedelmi cukorfajták102
Édesipari termékek112
Vegyes édesipari termékek161
Ízesítőszerek, vegyes áruk
Fűszerek, fűszerkeverékek166
A só182
Életecet185
Vegyes áruk188
Élvezeti cikkek
A kávé199
A tea204
Szeszes és üdítő italok
Szeszes italok211
Üdítő italok232
Burgonya és zöldségfélék
A zöldségfélék234
A zöldségfélék szállítása, átvétele240
A burgonya242
A káposztafélék248
A gyökérfélék és gumós növények251
Hagymafélék253
Csucsorfélék254
Zöld hüvelyesek256
Kobakosok (tökfélék)257
Egyéb zöldségek260
Gyümölcsök
Almástermésűek266
Bogyóstermésűek269
Csonthéjasok271
Dinnyefélék274
Száraztermésűek275
Déligyümölcsök278
Állati eredetű élelmiszerek
Tej, tejkészítémény és tejtermékek
A tej283
Tejkészítmények293
Tejtermékek298
Húsok és húsipari termékek
Húsok314
Húsipari termékek321
Étkezési zsíradékok338
Baromfifélék és baromfiipari termékek
Baromfifélék346
A tojás
A tojás szerkezete és összetétele356
Tárolása359
Minősítése360
Vad- és halkereskedelmi áruk
Fontosabb vadkereskedelmi áruk364
Fontosabb halkereskedelmi áruk368
Tartósított élelmiszerkészítmények
A tartósítás373
A romlás okai376
Tartósító eljárások380
Csomagolás, tárolás401
Időlegesen tartósított készítmények404

Pejtsik Árpád

Pejtsik Árpád műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Pejtsik Árpád könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv