1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Savanyútej- és túróféleségek készítése

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 80 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó3
A tej minőségével szemben támasztott követelmények4
A tej kémiai összetétele4
A tej és a savanyútej-, ill. túrókészítmények mikroflórája7
A tej pasztőrözése9
A tej hűtése10
Üzemhigiénés rendszabályok10
Savanyútej- és túróféleségek savanyítására szolgáló savanyító készítése12
A nyersanyagok előkészítése12
Tejsavsztreptokokkusz színtenyészet (savanyító)13
Joghurt-baktérium színtenyészet (savanyító)14
Acidofilusz színtenyészet (savanyító)15
Kefírgomba színtenyészet kefír készítéséhez16
Élesztős savanyító kefír készítéséhez17
Soványtejből és íróból nyert savanyító kumisz készítéséhez17
Aludttej készítése18
Ízesítő- és aromás anyagok felhasználása édes aludttej készítéséhez20
A tej savanyítása20
Az aludttej hibái és védekezés a hibák ellen25
Kefír készítése26
A kefír hibái és védekezés a hibák ellen28
Kumisz-szerű ital készítése29
Kumisz sovány tejből és íróból29
Savó és teljestej keverékéből készült kumisz32
Savó savanyítása és érlelése33
A kumisz leggyakoribb hibái34
Acidofilusz-tej készítése34
Cukrozatlan acidofilusz-tej készítése36
Cukrozott és mézes acidofilusz előállítására szolgáló keverék készítése36
Étkezési túró készítése40
Sovány savanyú étkezési túró42
Sovány savanyú étkezési túró készítése utómelegítés nélkül47
Sovány oltós étkezési túró készítése47
Zsíros oltós étkezési túró készítése49
Író-túró készítése50
Albumintúró (orda) nyerése savóból52
A túró csomagolása és jelölése55
A túró tárolása és szállítása56
Túrónyeremény58
A túró legfontosabb hibái59
A túró minősítése és osztályozása61
Túróskeverék és túróspogácsák készítése61
Zsíros és sovány túróskeverékek61
Túrós pogácsák64
A nyersanyagok előkészítése64
Édes és sós túróspogácsák készítése67
Csokoládés és gyermek túróspogácsák készítése67
Cukrozott gyümölccsel ízesített túróspogácsák készítése68
Köményes túróspogácsák készítése68
Mázzal bevont túróspogácsák készítése68
A túróspogácsák csomagolása, jelzése és nyilvántartása69
A túróspogácsák hibái70
Tejfel készítése72
Érzékszervi tulajdonságok75
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv