1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amerikai előörs

Szerző
Fordító

Kiadó: Epocha-Csokonai
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
"Életemben őrzött első emlékemre anyám azt mondja: - lehetetlenség! Lehetetlen, hogy emlékezzem, hisz akkortájt mindössze tizennyolc hónapos voltam. És én mégis emlékszem -... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
"Életemben őrzött első emlékemre anyám azt mondja: - lehetetlenség! Lehetetlen, hogy emlékezzem, hisz akkortájt mindössze tizennyolc hónapos voltam. És én mégis emlékszem - egyszobára, ahol egyik rokonom gondjaira hagytak, míg szüleim valahol úton voltak. Látok egy feketeruhás öreg hölgyet egy elfüggönyözött szobában; emlékszem, hol állt az ágy, a petróleumkályha, amelyen főztek is... emlékszem egy-egy új szobasarok és bútordarab felfedezésének rémületére. Ó, nyugodjatok bele, a gyermekek sokkal többet tudnak, mintsem gondolnátok. Néha, amikor szerető szülők fülem hallatára dicsérik drágalátos csemetéiket, csak mosolygok: tudom, hogy a drágaságok milyen tapsifülesen isszák magukba a felnőttek minden szavát. Gyermekkoromban egyre csak azt gondoltam: milyen ostobák ezek a felnőttek! és milyen könnyű túljárni az eszükön!
Apró tipegő voltam, amikor egy napon anyám rámszólt, ne dugjak rongyokat a WC-kbe. "A papir elázik, de a rongy nem!" Elraktároztam magamba ezt a bölcsességet és amikor legközelebb látogatóba vittek Florence nevű nagynénémhez, nagy önállósággal figyelmeztettem:
- Az, hogy papírt dobsz bele a WC-be, az helyes, miután a papir elázik. De nehogy rongyot dugj bele, mert az nem ázik el.
Nagynéném és egybegyült, kedves rokonaim arcán gyönyörrel teli csodálkozás ragyogott fel. Ekkor ízleltem meg először a dicsőség érzetét.
Baltimore, Maryland... panziók és bérelt lakások. Sohasem volt ezidőtájt egy szobánknál több. Én a díványon aludtam, vagy pedig, szüleim lábánál keresztben, az ágyban; ez azonban, amennyire vissza tudok emlékezni, nem okozott nekem semmi kényelmetlenséget. Furcsa, éjszakai kalandok rémlenek fel előttem: időnként, éjféltájban, hirtelen felgyújtották a gázlámpát és én, szememet dörzsölgetve, arra ébredtem, hogy szüleim poloskára vadásznak. A kis fenevadak a sötétben előbujtak, de amikor meglátták a világosságot, hanyatthomlok menekültek." Vissza

Upton Sinclair

Upton Sinclair műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Upton Sinclair könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv