1.035.447

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Előitéletek gátjain keresztül!

Szerző

Kiadó: Korda R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 136 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szerencsés gondolat volt az Egyházirodalmi Iskolától, hogy Marchant megtérési könyvét hozza a magyar nyilvánosság elé. A volt holland kultuszminiszter és pártvezér beszámolója azokról a... Tovább

Előszó

Szerencsés gondolat volt az Egyházirodalmi Iskolától, hogy Marchant megtérési könyvét hozza a magyar nyilvánosság elé. A volt holland kultuszminiszter és pártvezér beszámolója azokról a gondolatokról, amelyek őt a katolikus Egyházhoz mind közelebb hozták, végül áttérésre bírták, nemcsak szerzőjének s szereplőjének egyénisége s társadalmi helyzete miatt érdemel figyelmet, nemcsak a mint az elven, mélyen egyéni, kissé ironikus és mindig lebilincselő előadás miatt, amelyet használ, hanem mint korjelenség is. Ennek a kivételesen mélyen gondolkodó értelmiségnek megtérése annak újabb bizonyítéka, hogy amikor egy bizonyos felületes tömegpropaganda a maga jelszóbölcsességével az emberek millióit tépi le ismét a pozitív kereszténység s az Egyház életfájáról, a választott és kifinomodott lelkek, a komolyak és behatolók, a maradéktalanul őszinték és igazságkutatók milyen fönséges biztossággal találnak vissza ma is Krisztus Egyházába.
Szükség van az ilyen konverziós irodalomra s annak széleskörű terjesztésére, mert az egyéni épülésen és hiterősödésen keresztül esetleg tágabb körökben is alkalmas a felekezeti helyzeteken soká elhanyagolt, szinte elvileg megtagadott revíziójára. Sokan beszélnek vallási egységről, még únióról is, de megállnak a "szeretet úniójánál", valami dogmatikailag elmosott, a kérdések lényegére le nem hatoló, s éppen ezért nem is komoly és hatékony közeledésnél, az igazi úniós törekvések elvizenyősítésénél. Adjuk oda ezt a könyvet az olyanok kezébe is, akik az "egy Istent imádtunk" jelszó taktikája alatt a vallási közönyt és a mélyebb vallási érdeklődés hiányát ápolják, de adjuk oda a saját embereink kezébe is, hadd lássák: íme, milyen problémák égnek ma komoly másvallásúak lelkében, s mik azok a gondolatok, amelyek a forrongó kételkedő, tanácstalanul vergődő értelmiség megvilágítására vezethetnek.
"Hogy mindnyájan egyek legyenek!" /Budapest, 1939. Nagy Szent Albert napján. Bangha Béla S. J./ Vissza

Tartalom

Elöljáróban5
A szerző előszava a magyar kiadáshoz7
Előítéletek13
A forrásnál26
Minden időre33
Ész és hit38
Az Egyház49
A tanítótekintély63
A papság75
A gyónás93
A kereszt104
Az Egyház hatalma107
Ave Maria113
A Máté-passió120
Mint a gyermek124
Amit Isten kíván tőlünk126

Marchant

Marchant műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Marchant könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv