1.038.847

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

An essential guide to the special examination in tourism and catering

Nélkülözhetetlen útmutató az idegenforgalmi és vendéglátóipari különleges vizsgához

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Megújult formával és tartalommal kíván e jegyzet útbaigazítást adni az idegenforgalmi és vendéglátóipari szaknyelvi vizsgákra készülőknek. E harmadik generációs "Guide" a két előd (Guide to the... Tovább

Előszó

Megújult formával és tartalommal kíván e jegyzet útbaigazítást adni az idegenforgalmi és vendéglátóipari szaknyelvi vizsgákra készülőknek. E harmadik generációs "Guide" a két előd (Guide to the Special Examination in English for Catering and Tourism, A New Guide to the Special Examination in English for Catering and Tourism) használata során felmerült igények és problémák megoldására törekedve idegenforgalmi és vendéglátóipari szakmai háttéranyag biztosításával járul hozzá a szaknyelvi vizsgán mérésre kerülő készségek fejlesztéséhez.
Az egyes fejezetek hasonló felépítésűek: a bevezető vázlatot tematikus kérdések követik, amelyek nagy része megválaszolható az adott rész áttanulmányozása után, kisebb része olyan témákra kérdez rá, amelyekről ugyan nem esik szó az anyagban, de kidolgozásuk hasznosan bővíti az adott területhez tartozó szakmai ismereteket. A felsőfokra javasolt kérdéseket dőlt betűvel szedtük. A vázlat szerint tördelt fejezetekben kiemeltük a legfontosabb szakkifejezéseket, amelyek ismeretét elengedhetetlennek ítéltük a téma tárgyalása során.
Újdonságként szerepel a jegyzetben az írásfeladatok gyűjteménye. Ezekkel a levelekkel, brosúrákkal, útitervekkel, menükkel mintát kívántunk adni a szakmában leggyakrabban előforduló írott dokumentumokra.
További újítás a glosszárium, amelyben a fejezetekhez kapcsolódóan több száz szakkifejezés angol nyelvű magyarázatát adtuk meg. Ebben a részben nemcsak a törzsszövegben kiemelt kifejezések közül a legfontosabbak, hanem egyéb lényeges szakszavak is megtalálhatók. Néhány kivételes esetben szükségesnek éreztük megadni a szakkifejezés magyar megfelelőjét is.
A tankönyvszerkesztők célja természetesen nem lehet kizárólag a felkészítés a nyelvvizsgára. Reményeink szerint olyan naprakész információkat nyújtunk olvasóinknak, amelyek az idegenforgalmi és vendéglátóipari alapismereteket angol nyelvterületekről származó források alapján összegzik. Kívánjuk, hogy a jegyzet ne csak a nyelvvizsgára történő felkészülést könnyítse meg, hanem azon túl is hasznos elméleti és gyakorlati ismeretek gyűjteményeként szolgáljon a munkáját idegen nyelvi közegben végző szakember számára.
Az Essential guide nem tankönyv, hanem alapvető háttérismereteket biztosító segédanyag, melyet mind közép-, mind felsőfokú nyelvtudással rendelkező hallgatók haszonnal forgathatnak. Ehhez kívánnak jó munkát és eredményes szemezgetést
a szerkesztők. Vissza
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
An essential guide to the special examination in tourism and catering An essential guide to the special examination in tourism and catering
Állapot:
2.940 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba
konyv