1.035.177

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tájékoztató a Magyar Posta szolgáltatásairól 1986

Házi Jogtanácsadó különkiadása

Szerkesztő

Kiadó: Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 63 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Házi Jogtanácsadó különkiadása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Magyar Posta feladata a lakosság és a népgazdaság postai és távközlési szolgáltatásokkal történő ellátása. Munkája tehát főként közszolgáltatás jellegű szolgáltatói tevékenység. A Magyar Posta... Tovább

Előszó

A Magyar Posta feladata a lakosság és a népgazdaság postai és távközlési szolgáltatásokkal történő ellátása. Munkája tehát főként közszolgáltatás jellegű szolgáltatói tevékenység. A Magyar Posta Központja Közvetlenül a Minisztertanács felügyelete alá tartozó országos hatáskörű szervként működik és mint ilyen, számos hatósági feladat ellátására is jogosult. (Engedélyezések, hozzájárulások, elsősorban a távközlés területén.)
A tevékenységeknek ez a kettős jellege is indokolta, hogy ismertetőt adjunk közre a lakosságot legközvetlenebbül érintő (és - feltehetően - érdeklő) postai és távközlési szolgáltatásokról, azok igénybevételének feltételeiről, a Magyar Posta kötelezettségeiről, felelősségéről.
A terjedelem korlátaira tekintettel összeállításunk csak a szolgáltatásokkal kapcsolatos rendelkezéseket tartalmazza, hatósági tevékenységgel csak szűk körben, a lakosságot közvetlenül érintő egyes kérdések vonatkozásában foglalkozik. Nem tárgyalja továbbá az anyag azoknak a szolgáltatásoknak a jogi kérdéseit sem, amelyeket jelenleg szinte kizárólag gazdálkodó szervezetek vesznek igénybe. Ilyen például az adatátviteli, illetőleg az előfizetői távíró (TELEX) szolgáltatás.
Az ismertetés a Postáról és a távközlésről szóló törvény felépítését követve külön fejezetben tárgyalja a postai és külön fejezetben a távközlési szolgáltatásokat, ez utóbbiakat távíró-, illetőleg távbeszélő-szolgáltatások csoportosításában. Az utolsó fejezetben pedig részletesen ismertetjük a rádió és televízió műsorszórással kapcsolatos tudnivalókat.
Reméljük összeállításunkkal sikerül átfogó ismertetést adni a Magyar Posta munkájáról, szolgáltatásairól. Annál is inkább bízunk ebben, mert ez a különkiadványunk is szolgáltatás, amellyel ügyfeleink jobb tájékoztatását kívánjuk elősegíteni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv