1.035.464

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

"Uram nyisd meg ajkaimat"

Két év munkája/Feljegyzések egy gyógypedagógiai esetről. Regényes módszertan a beszédképtelenek gyógyitására.

Szerző

Kiadó: Szerzői kiadás
Kiadás helye: Eger
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 43 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta Merkur-Nyomda, Eger.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Szivesen teszek eleget Eisenberger tanitó úr kérésének, szivesen és örömmel írok előszót munkájához. Munkája eredményének nemcsak mint orvos, de mint ember is, meleg elismeréssel adózom.
Műve... Tovább

Előszó

Szivesen teszek eleget Eisenberger tanitó úr kérésének, szivesen és örömmel írok előszót munkájához. Munkája eredményének nemcsak mint orvos, de mint ember is, meleg elismeréssel adózom.
Műve szerény töredéke csupán annak a munkának, mit 2 év alatt emberfeletti akarással és tudással végzett.
Én tudom, én láttam, mit tett.
A könyvben - adott esetként - tárgyalt gyermek, midőn kezelésembe került, - teljesen imbecillis - béna - idegmunkára képtelen volt. 5 évi kezelés után - midőn a szerzőnek átadtam beszédképtelen - nehézhallásu - fogalomzavarban szenvedő volt. Magam sem hittem, hogy "beszélni fog". Felépülésében talán csak a szerző hitt egyedül.
Most két év után, mint orvos és ember, csodálkozva és a legnagyobbfokú elismeréssel állok szemben az eredménnyel. A mű beszélni fog helyettem. Csak annyit kivánok a szerzőnek, - érje el célját: - könyvében tárgyalt - új - egyéni nevelési módszerrel vezetendő intézet felállítását.
Példa arra, mit tett még nem volt. Éjt nappallá téve dolgozott állástalansága éveiben.
Tanított és nevelt, könyvet írt és tanult. Őszinte, - további sikerre buzdító elismeréssel bocsátom útjára könyvét, mely új utat nyit a gyógypedagógiában!
Kivánom, figyeljenek fel a fiatal tanitónemzedék e kiváló, - nagytudásu tagjára.
Segitett, mert tudta, hogy segíteni "akarni" kell. Indokoltnak látom a szerző előszavában irottakat: "a szeretet és akarat megnyithajta a zárt ajkakat is". Vissza

Fülszöveg

Az akarat iskolapéldája. A coueizmus és szuggesztió hatalmas eredménye. A fiatal tanitó-irónemzedék tagjának beszámolója egyedülálló munkájáról. Fanatikus szeretet a növendék iránt és még fokozottabb rajongás a hivatás átérzésében. Újszerű intézet felállítása a beszédképtelenek számára. Útmutató a gyógyitó-tanitásra. Eredmény a semmiből. Alkotás a sötétségből. Imádság az ég felé: " Uram nyisd meg ajkaimat"

Eisenberger Béla

Eisenberger Béla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Eisenberger Béla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv