1.035.535

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Mazdaznan táplálkozás és főzés

Dr. O. Z. A. Hanish előadásai és írásai nyomán

Szerző

Kiadó: Rózsavölgyi és Társa
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Világosság rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az az ősforrás, amelyből tanításunk fakad és amelyből mindig újból meríthetünk: a természet nyitott könyve: a zend-avesta. Ez mindenütt és mindenkor mindannyiunk számára nyitva áll.
A... Tovább

Előszó

Az az ősforrás, amelyből tanításunk fakad és amelyből mindig újból meríthetünk: a természet nyitott könyve: a zend-avesta. Ez mindenütt és mindenkor mindannyiunk számára nyitva áll.
A zend-avesta, az áriái faj bölcsőjének, őseink középázsiai őskultúrájának volt a törvénykönyve. A népvándorlást megelőző középázsiai nagy küzdelmek és a népvándorlások folyamán, később az úgynevezett civilizáció által a népek elvesztették a szemeik elől ezeket a törvényeket. Ma már csaknem az egész tudomány arra épül fel, hogy hogyan lehetne a természet törvényeinek megkerülése mellett is boldogulni. Ez azonban nem lehetséges.
Az ősi hagyományok azt mesélik, hogy a természet és élet törvényeinek abszolút elismerésére felépült középázsiai őskultúránk - ezt nevezi az ótestamentum a paradicsomi életnek - azért omlott össze, mert „az Ember" a természet nyitott könyvének törvényei ellen vétett, vagyis az eredendő bűnbe esett. Az akkori népek bölcs vezetői és tanítói az összeomláskor visszavonultak a turáni fensík és Ghin-ghan hegység elrejtett kolostoraiba, mert az Ember szabad akaratát tisztelően, kénytelenek voltak a belátást megtagadó népeket sorsukra bízni. Vissza

Tartalom

Előszó-----------------5
A táplálkozás célja-----------11
Az élelmiszerek hatása----------13
Dietétikánk alaptörvényei----------22
A nyers vagy főzött élelemről---------24
Az évszakok és a táplálkozás---------26
Az ételek kikóstolása és megrágása------28
Túltápláltság és alultápláltság-------29
Az erjedés--------------38
Az egyéni táplálkozás----------43
Az egyes élelmiszerek és elkészítésük módjai.
A gabonaneműek------------48
A tej és tejtermékek------------51
A tojás ---------------54
A diófélék----------------56
A gyümölcsök--------------58
A főzelékfélék-------------65
A hüvelyesek --------------73
Az italok---------------74
A gyógyhatású teák----------- 77
A fűszerek------ 79
A zsiradékfélék--------------80
A kenyér és kenyérfélék---------82
Búzából és gabonaneműekből készült ételek--87
Leveseik---------------92
Különféle ételek------------94
Saláták---------------103
Tésztafélék---------------106
A szendvics---------------107
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv