1.036.080

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Pedró

Ifjusági elbeszélés

Szerző
Grafikus

Kiadó: Korda R.-T.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 111 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta «A Szív» Szent József-nyomdája, Mezőkövesden. A fekete-fehér képeket Márton Lajos festőművész készítette.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tudjátok-e kis olvasóim, mit jelent ez a szó: «mesteriskola»? Megmagyarázom. Mester az, aki valamiben a tökéletességig vitte. Például asztalosmester, aki jól tudja mesterségét Aki nem tudja jól, az... Tovább

Előszó

Tudjátok-e kis olvasóim, mit jelent ez a szó: «mesteriskola»? Megmagyarázom. Mester az, aki valamiben a tökéletességig vitte. Például asztalosmester, aki jól tudja mesterségét Aki nem tudja jól, az csak asztaloskontár. Vagy zongoramester a zongoraművész, aki gyönyörűen tud játszani. A vívómester a karddal bánik tökéletesen. A lovászmester a lovakhoz ért pompásan. Régente a tanárokat is mesternek hívták, mert a tudományokban vitték nagy tökéletességre.
Őt pedig, aki a jóságban, szeretetben, szentségben a legtökéletesebb fokon áll, az édes Jézust magát is Mesternek hívjuk.
Ha tudjuk, mi a mester, sejthetjük, mi az a mesteriskola. Olyan iskola, ahol nemcsak épp a szükséges tudást tanítják valamilyen szakmában, hanem abban a tökéletességre igyekszenek tanítani.
Például Németországban az írásművészetet tanították: hogy hogyan lehet a legtökéletesebben kifejezni versben, elbeszélésben a gondolatokat. Szintén «mesteriskola» volt az ilyen tanulóhelyek neve. Vissza

Tartalom

Előszó 3
Bevezetés 5
I. Az anya bánata 8
II. Tovább hullnak a könnyek 12
III. Az új hős története 18
IV. Az ünnepély 26
V. Búcsú az otthontól 32
VI. A legszilajabb csikó 37
VII. Ismét egy ünnepély 44
VIII. A szökés 49
IX. A narancsfák háza 54
X. Új élet kezdetén 62
XI. Válaszúton 67
XII. Új otthon - új emberek 79
XIII. A legkisebb újonc 88
XIV. Út a meredeken 98
XV. Pillantás a jövőbe 106

Blaskó Mária

Blaskó Mária műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Blaskó Mária könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv