1.035.515

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Szerelmeim

Szerző

Kiadó: C.E.T. Belvárosi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 228 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-9114-35-9
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

A "Szerelmeim" önéletrajzi regény írója, Vincze István annak az ígéretesnek indult, vidéki zsidó értelmiségi generációnak a képviselője, akinek pályáját már indulásakor kettétörte az embertelen gyilkos korszak. A költőnek készülő fiatalember a toloncház, munkaszolgálat és a Mauthauseni haláltábor után emberi méltóságában megalázott, testileg lelkileg összetört roncsként került vissza hazájába, amelynek irodalma, kultúrája tartotta benne a lelket a pokol bugyrait megjárva.
Újságíróként, később diplomataként is a magyar irodalom, kultúra szeretete és külföldi megismertetése volt élete értelme. Ezt a könyvét tanúságtételnek szánta gyermekeinek, unokáinak, és annak a generációnak amely - szerencséjére - nem élte át és bízzunk benne, hogy sohasem fogja megélni az elembertelenedés évszázadának, a nemrég elmúlt XX. századnak kimondhatatlan borzalmait.
A "Szerelmeim" emléket állít a magyar vidéki, kisvárosi zsidó családok, közösségek tövestül kitépett, immár nyomtalanul eltűnt világának.

Vincze István

Vincze István műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vincze István könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Szerelmeim Szerelmeim

A lapélek kissé foltosak.

Állapot:
940 ,-Ft
8 pont kapható
Kosárba
konyv