1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy nap

Szerző

Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 250 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Egy névtelen üzem sajtódokumentációjában dolgozik a férfi, akinek történetével megismerkedhetünk e regény lapjain. A története kerete napjaink egyike: Reggel; Délelőtt; ... Alkonyattájt... Ezek a fejezetek. De az aktuális események provokálják az emlékeket, s ily módon megelevenedik az infernális negyvennégyes esztendő. Munkaszolgálat az orosz téli fronton; sebesülés, tábori kórház. Kivételes, ritka szerencse: a fejvesztetten menekülő hadseregben akad egy őrnagy, aki kórházvonatra menekíti a sebesülteket és rokkantakat. Ilyen véletlenek segítik hősünket az itthoni bujkálásban is. S míg sokan ép, egészséges emberek elpusztulnak - ő rokkantan megmenekül. Bujkálásának terepe - a korabeli Budapest - maga is szereplője a regénynek, és az olvasó találkozik a negyedszázaddal ezelőtti megalázott várossal is.
A regény címe - jeleztük már - a történet keretjátékára utal. De arra is, hogy a felszabadulás óta eltelt idő a regény hősének nemzedéke számára kínosan gyorsan tűnt tova.

Kürti László

Kürti László műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kürti László könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Egy nap

A könyv védőborítója a gerincnél enyhén szakadozott és elszíneződött.

Állapot:
940 Ft
470 ,-Ft 50
4 pont kapható
Kosárba
konyv