1.035.545

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tőzsdeválságok

Hogyan kereskednek a profi befektetők?

Szerző

Kiadó: NET Média Zrt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 79 oldal
Sorozatcím: Portfolio.hu interjúfüzetek
Kötetszám: 1
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal, ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A 2007-ben az Egyesült Államokban kirobbant ingatlanpiaci válság szélsebességgel terjedt szét az egész világon, s az általa vetett hullámok már az 1929-ben indult nagy világválsághoz hasonlíthatók.... Tovább

Előszó

A 2007-ben az Egyesült Államokban kirobbant ingatlanpiaci válság szélsebességgel terjedt szét az egész világon, s az általa vetett hullámok már az 1929-ben indult nagy világválsághoz hasonlíthatók. A válság terjedése hatalmas zuhanásokat generált a világ összes részvénypiacán, melyek következtében több ezermilliárd dollárnyi vagyon vált köddé.
A válságok azonban soha nem előzmény nélküliek, jellemzően egy buborékjelenség előzi meg őket. Az elmúlt évtizedek mindegyikében tapasztalható volt a világ részvénypiacain egy-egy nagyobb buborék, melyek azonban általában valamely új iparágakhoz kapcsolódtak. A 1990-es években ez a lufi a technológiai szegmensben fúvódott fel, és folyamata teljesen hasonló volt, mint amit az 1980-as években a biotechnológiai társaságokkal vagy az 1960-as években az elektronikai társaságokkal kapcsolatban lehetett tapasztalni.
A 2007-ben az Amerikai Egyesült Államokból indult másodrendű jelzálogpiaci és hitelválság több tekintetben is különbözött az elmúlt évtizedek buborékaitól. Egyrészt az egyik legstabilabb(nak hitt) szektorból, az ingatlanpiacról indult, másrészt pedig a lufi nem az értékeltségi szintekben jelent meg, hanem az ingatlanszektor hitelezését biztosító pénzügyi szektor eredményességében, ahol a kockázatok alulbecslése és az ezekhez kapcsolódó eszközök túlértékeltsége okozta a problémát.
De vajon mit tanulhatnak a befektetők a tőkepiaci válságokból? Hogyan érdemes befektetéseket végrehajtani a piaci válságokban, s milyen kockázatkezelési technikákat érdemes elsajátítani annak érdekében, hogy a részvénypiaci zuhanások ne okozzanak helyrehozhatatlan veszteségeket az értékpapírszámlákon?
Kiadványunkban az elmúlt évtized jelentősebb részvénypiaci válságainak rövid bemutatását követően három tőkepiaci szakértővel - Birger Schäfermeierrel, Szabó Lászlóval és Zsiday Viktorral - készült interjú olvasható, melyek elsősorban ezekre a kérdésekre fókuszálnak.
Reményeink szerint a szakértők több évtizedes szakmai tapasztalatának segítségével hozzásegíthetjük Olvasóinkat a sikeres kereskedéshez. Vissza

Tartalom

Előszó 4
1. Az elmúlt évtized legnagyobb piaci válságai 5
1998: orosz válság 5
2000: kipukkan az IT-buborék 9
2007-2008: jelzálog- és hitelválság 14
2. Profi befektetők a piaci válságokról 28
Birger Schäfermeier: A kockázatkezelő day trader 28
Szabó László: Nem használok automatikusan stop losst 42
Zsiday Viktor: Aki nem használ stop losst, annak vége! 60
3. Szószedet 77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv