1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tárgymutató az Orsz. Magyar Képzőművészeti Társulat 1898. évi Tavaszi Nemzetközi Kiállítására

Kiállítási vezető


Kiadó: Országos Magyar Képzőművészeti Társulat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 106 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 22 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Franklin-Társulat könyvnyomdája. Fekete-fehér reprodukciókkal és kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A társulati tagok javára tartandó sorsjáték szabályzata.
Az Országos Magyar Képzőművészeti Társulat alapszabályainak 4. §. c) pontja értelmében, tagjai javára kisorsolás... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A társulati tagok javára tartandó sorsjáték szabályzata.
Az Országos Magyar Képzőművészeti Társulat alapszabályainak 4. §. c) pontja értelmében, tagjai javára kisorsolás czéljából, évenként nyeremény-műtárgyakat vásárol a tavaszi, illetőleg a téli s a vele kapcsolatos karácsony-újévi kiállításokon levő, magyar művészektől való műtárgyak közül, az évi előirányzatba e czélra felvett összeg erejéig a következő feltételek mellett:
1. A művásárlásra fordítható összeg a tagsági díjakból eredő bevétel arányában állapítandó meg. És pedig ha a megelőző évben a tagsági díjakból 18,000 írtnál több nem folyt be, a művásárlás összege 6000 frt; ha pedig a tagsági díjakból eredő bevétel 18,000 frtot meghalad, a megelőző évben elért bevételi többletnek legalább felével a művásárlási összegnek 6000 frtot meg kell haladnia.
2. A társulat a tavaszi kiállítást megelőző két hét alatt a művásárlásra szánt összeg erejéig tagjai javára sorsjátékot rendez, melyben a pártfogók 15, az alapítók 3, s a rendes tagok 1 számmal, illetőleg tagsági jegyeik számával vesznek részt. A pártfogók s az alapítók a húzás előtt külön értesítendők arról, hogy mily számmal játszanak, mely számok a pártfogók és alapítók névsorával együtt jegyzékbe veendők, s az igazgatóság által hitelesítendők.
3. A művásárlásra szánt összeg az igazgatóság által előre megállapított sorozatban nyereményértékekre osztandó fel. A műcsarnokban megejtendő húzásnál az összes nyerőszámok szerencsekerékbe tétetvén, az első kihúzott számra a legnagyobb nyereményérték, s az összegek nagyságának sorrendjében minden következő számra 1-1 nyereményérték esik.
4. A húzás a választmány által kiküldött bizottság s királyi közjegyző jelenlétében történik, s eredményéről jegyzőkönyv veendő fel, mely a jelenlevők által aláírandó. Vissza

Tartalom

Tárgymutató az Orsz. Magyar Képzőművészeti Társulat 1898. évi Tavaszi Nemzetközi Kiállítására1-35
Képek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv