1.035.157

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerek aszeptikus tartósítása

Szerző
Szerkesztő
Fordító

Kiadó: Mezőgazdasági Könyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 211 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-231-616-9
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Előszó (V. I. Rogacsev)5
Az aszeptikus módszer lényege és jelentősége a konzerviparban (V. I. Rogacsev)7
A zöldség- és gyümölcstermékek aszeptikus konzerválásának alapjai15
A termékek hőkezelése15
A hő pusztító hatása a mikroorganizmusokra (V. I. Rogacsev)16
A hőmérséklet és a hőkezelési idő hatása a késztermék minőségére (J. Ott - O. G. Fromzel)23
A folyamat hőfizikai és reológiai alapjai. A sterilezési technológia kidolgozása (V. I. Rogacsev - O. G. Fromzel)42
Aszeptikus feltételek létrehozása65
Aszeptikus vonalak, berendezések sterilezése, higiéniai előírások (N. N. Mazohina-Porsnyjakova)65
A levegő csírátlanítása (V. I. Rogacsev)89
Aszeptikus tartósító-, tároló- és szállítóberendezések93
Terméksterilező hőcserélő berendezések (O. G. Fromzel - D. Kolev)93
A steril termék hűtésére való berendezések (O. G. Fromzel)108
Aszeptikus termékek töltő- és tárolóberendezései (O. G. Fromzel)111
Termékszállító berendezések (J. Ott)117
Szivattyúk118
Csővezetékek és szerelvények126
Komplett aszeptikus vonalak137
Kis fogyasztói egységek aszeptikus töltése (O. G. Fromzel)137
Hordók és más közepes egységek aszeptikus töltése (O. G. Fromzel)141
Folyékony és pürészerű termékek nagytartályos aszeptikus tárolására való vonalak (O. G. Fromzel - D. Kolev)144
Darabos termékek kváziaszeptikus tartósítása (D. Kolev)163
Zöldség- és gyümölcs félkész termék előállítása 1,5 m3-es tartályokban168
Zöldségek és gyümölcsök aszeptikus tartósítási technológiája (V. I. Rogacsev)173
A technológiai folyamat ismertetése174
Gyártásközi és tárolás alatti laboratóriumi ellenőrzés179
Az aszeptikus gyártástechnológia automatikus folyamatirányító rendszerei (V. I. Szenkevics)187
Az aszeptikus tartósítóvonalak automata irányítására való rendszerek188
Az aszeptikus tartósítóvonalak automata szabályozású folyamatainak vizsgálata193
Az aszeptikus gyártástechnika automata szabályozó rendszerei. Műszaki követelmények204
Irodalomjegyzék207
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv