1.035.431

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Fatima nagy napja

II. János Pál pápa látogatása

Szerző

Kiadó: Vice-Postulacao
Kiadás helye: Portugál
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

II. János Pál pápa portugáliai és fatimai látogatásának semmiféle diadalmas jellege nem volt Hiszen minden diadalmas dolog, amint a történelem tanítja, rövid ideig tart: Minden ünneplés, ami a... Tovább

Előszó

II. János Pál pápa portugáliai és fatimai látogatásának semmiféle diadalmas jellege nem volt Hiszen minden diadalmas dolog, amint a történelem tanítja, rövid ideig tart: Minden ünneplés, ami a Szentatyát Portugália útján körülvette, egy keresztény ország méltó hódolata volt a kereszténység feje iránt: nem egy császárnak szólt; aki szent ruhába öltözött.
Őszentsége többször hangsúlyozta, hogy pásztor és zarándokként jött: pásztorként, aki juhait saját nevükön szólítja, és a zarándok egyház zarándokaként.
Ami személyiségében legjobban tetszett; az alázatossága volt; amely a különös jelentőségű pillanatokban hatásosan megmutatkozott: amikor a lisszaboni repülőtérre való megérkezésekor letérdelt és Portugália földjét megcsókolta, amikor útiprogramja visszavonhatatlan pontjaként nyomatékosan kérte, hogy a Cova da Iriában a fatimai Szűzanyával való párbeszédben a legnagyobb csendben hagyják magára. A Totus Tuus (Egészen a Tiéd) a címerében semmi hagyományosat nem mutat. Ez inkább egy gyermek kompromisszuma az iránt, aki számára mindig a Magnificat fönséges énekese, a Boldogságos Szűz, aki a betlehemi barlang és a Kálvária hallgatásából életének ékesszóló himnuszát az Úr szolgáló leányaként előhozta.
A világos és nyíltszavú szónok mögött, aki az Evangélium örök igazságait ismételtette velünk és az egyház döntő tanításaira emlékeztetett; mindenekelőtt az imádság és a bűnbánat férfija állt, teljes összhangban a fatimai üzenet bibliai tartalmával.
Ez volt lényeges apostolkodása, amit egyúttal a Serra de Aire-i három pásztorgyermek páratlan példája is megihletett.
Több alkalommal idézte a pápa az 1917-es kis látnokokat mint egyszerű falusi nép három gyermekét.
Az ünnepélyes istentisztelet és a betegek megáldása után, mielőtt a Kármelhegyi Boldogasszony lelkigyakorlatos házba visszament, nem mulasztotta el a Szentatya, hogy a bazilikában Ferenc és Jácinta sírjánál le ne térdeljen és buzgó imába ne merüljön. Vissza

P. Kondor Lajos SVD

P. Kondor Lajos SVD műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: P. Kondor Lajos SVD könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv