1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Idézetek tára

Szerkesztő

Kiadó: Dvorzsák János kiadása
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Aranyozott gerincű kiadói vászonkötés
Oldalszám: 592 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: A lapélek aranymetszésűek. A "Hunyadi Mátyás" Intézet nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az Idézetek Tára tizenöt évi gyűjtés eredménye. Szemelvények a hazai és külföldi, a modern és classicai, az egyházi és világirodalomból, gyöngyök jelesebb irók műveiből, vallás-erkölcsi vezéreszmék... Tovább

Előszó

Az Idézetek Tára tizenöt évi gyűjtés eredménye. Szemelvények a hazai és külföldi, a modern és classicai, az egyházi és világirodalomból, gyöngyök jelesebb irók műveiből, vallás-erkölcsi vezéreszmék kitűnő férfiak irataiból, közmondások a magyar népéletből, kalászok a szépirodalom mezejéről, - képezik foglalatát.
A tárgyak betűrendben következnek egymásra; a meghatározás után első sorban a hazai, azután a külföldi irók, majd ismét a római és görög classikusok, egyházi szerzők, végre a vallásos főkönyvekből közlöm az oda vonatkozó idézeteket.
A szentírást Füssy Concordantiájából, a talmudot Dessauer fővárosi rabbi kiadványából, az alkoránt a családi naptár nyomán, a közmondásokat többnyire Erdélyi és Török gyűjteményeiből közlöm.
Főcélom volt a tanuló ifjúságnak segédkönyvet nyújtani irodalmi dolgozataik szerkesztésénél, ez okon idézem többnyire a könyvet és lapot is, a honnan az idézet vétetett azon reményben, hogy fiatal barátaim után fognak nézni, elolvassák az idézett könyvet s ez uton önképzésüket eszközlik - mindenesetre bő anyagot fog lelni ez idézetekben mindkét nembeli ifjúság az élet változó körülményei közt arra, hogy egyenkint és együttesen boldog és hasznos tagjaivá legyenek a társadalomnak. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv