1.035.425

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Amerikai és kanadai magyar költők hitvallása

Szerkesztő

Kiadó: Horváth Loránd
Kiadás helye: Torontó
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 368 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal, színes fotókkal. "Az antológia első 150 számozott példányát Ex libris-szel küldjük költőknek, illusztrátoroknak"
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

"Minden igaz költészet magába öleli a világot, észreveszi a jót, a rosszat, a rútat és a szépet, mert Isten teremtő nyomdokán jár. A versek sziporkák vagy csillagok az éjben, amelyek az örök... Tovább

Előszó

"Minden igaz költészet magába öleli a világot, észreveszi a jót, a rosszat, a rútat és a szépet, mert Isten teremtő nyomdokán jár. A versek sziporkák vagy csillagok az éjben, amelyek az örök Napból, Istenből szakadtak ki..." írja Tűz Tamás - Kertészné Titonelli Olga: Őszi vihar c. kötetéének előszavában. E gondolatával mintegy az egyetemes költészet hivatását vázolja fel a sokkötetű, immár egyetemes értéket jelentő papköltő.
Három érzés léptet igazán ki minket önmagunkból: az Istenhit,a hazafiság és a szerelem. Ebben az antológiában mindhármat felfedezhetjük. Amikor minden omlik, vész körülöttünk, de velünk van társunk - még ha a gyengébb nemből való is, - kissé belekapaszkodunk. A hazaszeretet akkor fáj igazán, ha "elvesztettük a Hazát!" Az Isten-hitnél pedig már a legszublimáltabb énünk vágyakozása társul a végtelen lehetőségével és imádatával. nem lehet az érzéseket szétválasztani, mert azok görcsszerűen egymásba kapcsolódnak. A hazát vesztett vagy menekült ember életében "minden költeményből a megszólalkozó ember életének tragikuma sajdul ki! A hontalanná lett embernek van egy nagy törése, amely - az egyszerű és vulgáris végzeten túl - sorsalkatává lett." Vissza

Tartalom

Előszó5
Témák szerinti tartalomjegyzék 13 szakaszban9
A költemények az előbbi besorolásuk szerint17
A költők életrajza333
Józsa László B. C-ban élő művészi székely faragásaiból350
A versek névsoros jegyzéke352
A költők nevei névsorban verseikkel358
Akiknek ez antológiát köszönhetjük366
Tartalomjegyzék368
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv