1.035.285

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kínok kertje

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: PÁN Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 156 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN: 963-7965-01-7
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:

"Hirtelen mozdulattal egy növényre, a mezei rutára hajolt, amely az út szélén terpeszkedett finom, hosszú száraival, merev, világoskék ágaival. Minden ága egy... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:

"Hirtelen mozdulattal egy növényre, a mezei rutára hajolt, amely az út szélén terpeszkedett finom, hosszú száraival, merev, világoskék ágaival. Minden ága egy elefántcsontszerű tokból nyúlt ki, nemi szerv alakú volt, és egészen apró fürtben végződött, amelynek a virágai hímporral borítva, egészen egymáshoz simultak.
- Ez az, ez az! Ó, drágám!
Valóban átható, a kiömlött emberi maghoz hasonló szag áradt ebből a növényből. Clara letépte a szárát, megszagoltatta velem sajátságos illatát, majd hímporát az arcomra szórta.
- Ó, drágám, drágám! - kiáltotta. - Ez a gyönyörű növény! Hogy megrészegít! Hogy megőrjít! Milyen érdekes, hogy olyan növények is legyenek, amelyek szerelemszagúak! Miért, mondd? Nem tudod? Nos, én tudom. Miért lenne ennyi nemiséghez hasonló virág, ha nem azért, hogy a természet szüntelenül azt hangoztassa minden élőlénynek, minden formában és minden illatban: "Szeressétek egymást! Szeretkezzetek! Kövessétek a virágok példáját. Csak a szerelem uralkodik a világon!" Mondd te is, hogy csak a szerelem van a világon. Ó, mondd hamar!" Vissza

Fülszöveg

Vajon tudhatja-e az elkényeztetett, csalásokba és kis bűnökbe bonyolódott párizsi aranyifjú, micsoda végzetes útra indul, amikor hajóra száll, hogy meglátogassa Ceylon szigetét?
A felejtés és az egzotikus kirándulás helyett valami egészen más vár rá... Nem is sejtheti, hogy a szerelem és a gyönyör újratanulásával együtt a poklot, a kínt, a halált is meg kell ismernie... Ezt jelenti a számára a végzetes szépségű nő, s a titokzatos, magas falak közé zárt Kínok Kertje. A halál paradicsoma, ahol vérrel öntözve tenyésznek a bűn és a fájdalom gyönyörű virágai.
Octave Mirbeau híressé és hírhedtté vált könyve a század második évtizedében jelent meg először Magyarországon. Azóta a többszöri kiadás után a többszöri, azonnali betiltás lett a sorsa. Most újra a kezében tarthatja az olvasó, aki Kína titkait felfedve nemcsak a borzalmakat és a riasztó kivégzési szertartásokat ismerheti meg e műből, de a századelő Európájának elvágyódó, egzotikumot kereső életérzését is.

Octave Mirbeau

Octave Mirbeau műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Octave Mirbeau könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Kínok kertje
Állapot:
890 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba
konyv