1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kevésből - jót!

Mai idők szakácskönyve

Szerkesztő

Kiadó: Singer és Wolfner Irodalmi Intézet Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Félvászon
Oldalszám: 96 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 16 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomtatta a Pesti Lloyd-nyomda.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kedves Olvasóim!
Ez a könyv nem a békevilág híres-ügyes háziasszonyainak készült!
Nem is azoknak, akik büszkén hirdetik, hogy ők „ma is mindent, de mindent" meg tudnak szerezni, ami a jó, bőséges... Tovább

Előszó

Kedves Olvasóim!
Ez a könyv nem a békevilág híres-ügyes háziasszonyainak készült!
Nem is azoknak, akik büszkén hirdetik, hogy ők „ma is mindent, de mindent" meg tudnak szerezni, ami a jó, bőséges magyar konyhához kell! Még azoknak sem, akik fanyar képpel, haragosan jelentik be minden nap újra, hogy háború van és meg kell elégedni kevésbbé ízes, kevésbbé tápláló eledellel, mert a nincsen nem lehet segíteni!
De a legnagyobb szeretettel, gonddal készítettük és ajánljuk azoknak, akik kutatva kutatnak megtanulni, utánozni való jó, ízes, egyszerű és mégis tápláló ételek leírása után, akiknek ragyog a szemük, ha pontosan be tudták osztani a jegyre kapható adagokat, akik fillérekkel számolnak és jól számolnak, akiknek mindig van erejük, derűlátásuk ahhoz, hogy örüljenek a családjuk jó étvágyának, meg nem fogyatkozó munkaerejének s akik ezért egyetlen elismerést kívánnak csupán: nyugodt lelkiismeretet az egyén, család, nemzet életében végzett, pótolhatatlanul fontos munkájuk nyomán!
Ezeknek a drága, dolgos testvéreknek, a hétköznapok, konyha, háborús kamra névtelen hőseinek ajánlom könyvemet, immár negyediket a sorban, amelyet a magyar otthonokért való aggódás, segítenivágyás és sok, sok esztendő tapasztalata, tanulása hozott létre.
Használják, forgassák, okuljanak belőle és lelkesítse őket is találékonyságra, küzdelemre. Mert hiszen ez csak alap, példa, aminek nyomán mindenki maga is segíthet magán, kitalálhat, próbálhat és fáradhatatlanul dolgozhat a legdrágábbak, a család erejének fenntartásán!
Ez a könyv újabb kapcsolat legyen a magyar otthonok és családok között! Amikor a fejtörésbe belefáradva, már, már kihull kezünkből, jusson eszünkbe: sok, sok otthonban is, sok, sok más hőslelkű asszony is forgatja, tanulmányozza és erőt merít belőle! Hősök, katonák mind és parányi, szerény fegyverük ez a sok kis betű, amelynek lelket a szeretet és életet a megértés ád! Vissza

Tartalom

Általános tanácsok 5
Mindent felhasználunk 10
I. Zsír nélkül készíthető ételek 13
Általános, tájékoztató 15
1. Levesek 17
2. Húsok 21
3. Halak 34
4. Hústpótló ételek 36
5. Tojás ételek 44
6. Főzelékek 46
7. Mártások 55
II. Tojás nélkül készíthető ételek 57
Általános tájékoztató 59
III. Cukor nélkül készíthető ételek 63
Általános tájékoztató 65
IV. Liszt nélkül készíthető ételek 75
Általános tájékoztató 78
Étrendek 85
Tárgymutató 93
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv