A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Katonadolgok

Elbeszélések a szabadságharcból és a békevilágból

Szerző
Szerkesztő

Kiadó: Stádium Sajtóvállalat Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím: Nemzeti Könyvtár
Kötetszám: 5
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Stádium Sajtóvállalat Rt. nyomása, Budapest.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Írjunk mitológiát. Írjuk le az év eseményeit, híven, valóan, mindent, ami megtörtént, minden csodálatost, emberfölöttit, nagyszerűt, amit láttunk, amit tapasztalánk, aminek szemtanúi voltunk s... Tovább

Előszó

Írjunk mitológiát. Írjuk le az év eseményeit, híven, valóan, mindent, ami megtörtént, minden csodálatost, emberfölöttit, nagyszerűt, amit láttunk, amit tapasztalánk, aminek szemtanúi voltunk s akkor mondjuk rá, hogy ez mind mese, mert különben nem fogják elhinni.
A költő álmodta ezeket.
Annyi nagyság, annyi ragyogvány, az embererőt meghaladó tettek vakmerő képei, hol születhettek volna másutt, mint egy fantasztikus agy hagymázos képzelet-világában?
De a könny, mely a fölidézett nevek emlékére a szemet elárasztja, nem fogja-e megmondani, hogy mindez nem álom, hanem egy eltemetett világ halott dicsősége?
Kisded házikóban, pislogó mécsvilágnál virraszt az ősz apa haldokló leánya fejénél. Az égen üstökös csillag lénye mellett virraszt az őrszellem egy halálra szánt nemzet fölött.
- Apám, a halál órája kong. Először meghalok én, azután te, azután a haza. Engem megsiratsz te, téged a haza, a hazát senki. Boldogok, akik meghalnak, jaj az élve maradóknak! Vissza

Tartalom

Jókai Mór: Az ércleány1
Komáromi János: Lovasok a faluban27
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv