1.035.176

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Tréfák és anekdoták (orosz nyelvű)

Szerkesztő

Kiadó: Tankönyvkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 103 oldal
Sorozatcím: Idegen nyelvi kiskönyvtár
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Orosz  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN: 963-174-780-8
Megjegyzés: Tankönyvi száma: 8133/1.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ez a kiadványunk első kötete annak a sorozatnak, amelyet a különböző nyelveken azzal a céllal jelentetünk meg, hogy középiskolai tanulóinknak és az orosz nyelven olvasni szándékozó felnőtteknek a... Tovább

Előszó

Ez a kiadványunk első kötete annak a sorozatnak, amelyet a különböző nyelveken azzal a céllal jelentetünk meg, hogy középiskolai tanulóinknak és az orosz nyelven olvasni szándékozó felnőtteknek a nyelvi önképzéshez olvasmányi anyagot adjunk. Ezért elsősorban arra törekedtünk, hogy érdekes tréfák és történetek révén felébresszük és ébren tartsuk az idegen nyelvű olvasás iránti vágyat és kedvet.
A könyv szöveganyagában vegyesen vannak rövidebbek és hosszabbak, ennek megfelelően könnyebbek és nehezebbek is. A russzicizmusokat, nehezebb nyelvi fordulatokat jegyzetekben magyarázzuk meg. A betűrendi szótár pedig az ismeretlen szavak magyar megfelelőjét adja az olvasás megkönnyítése érdekében. A könyv bizonyos alapszókincs ismeretét feltételezi, nyelvtani szempontból viszont nem igazodtunk semmiféle tematikához. Ezért azt tanácsoljuk, hogy az ismeretlen nyelvtani jelenség felbukkanásakor nézzenek utána a középiskolai rendszeres Orosz nyelvtanban.
A könyv anyagát többször végig kell olvasnunk, sőt törekednünk kell az eges tréfák, történetek önálló elmondására is, ami a teljes nyelvi megértés próbaköve lesz, és egyben a beszéd gyakorlását is szolgálja.
A szövegeket hazai és külföldi nyelvkönyvekből gyűjtöttük össze, és kevés kivételtől eltekintve eredeti megfogalmazásban vettük át.
Ezt a kötetünket azzal a reménnyel bocsátjuk útjára, hogy szaktanáraink is szívesen fogadják, felhívják rá tanítványaik figyelmét, sőt segítségükre is lesznek az olvasásban az első lépések megtételénél. A könyv így valóban eléri majd célját: hasznos szolgálatot tesz az orosz nyelvű olvasás megszerettetésének és a tanulók nyelvi önképzése ügyének egyaránt. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv