1.035.187

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ady Endre tragédiája

Szerző
Szerkesztő
Róla szól

Kiadó: Magyar Ház
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 204 oldal
Sorozatcím: Magyar Ház Könyvek
Kötetszám: 16
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 13 cm
ISBN: 963-9109-19-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Nem vagyok író. Hatvanhárom éves életkoromnál fogva sem válhatnék már azzá, még ha tehetségem is volna hozzá.
Évtizedeken át vártam arra, hogy valaki - nálam hivatottabb - a nagy Ady Endre... Tovább

Előszó

Nem vagyok író. Hatvanhárom éves életkoromnál fogva sem válhatnék már azzá, még ha tehetségem is volna hozzá.
Évtizedeken át vártam arra, hogy valaki - nálam hivatottabb - a nagy Ady Endre nagykárolyi kisdiákkorát és ennek eseményeit megírja. De hiába vártam. Nem akadt senki, aki ezeket az emlékeket az elkallódástól megóvja. Márpedig ezeknek ismerete Ady Endre egyéniségének teljes megismeréséhez feltétlenül szükséges. Ezért kellett nekem - a nem hivatottnak - tollat ragadnom.
A város, amely levegőjét szívta, az utca, melynek járdáit négy éven át taposta, az udvar, amely ugrándozásainak, játékainak színtere volt, az iskola, amelynek padjaiban ült, a tanárok, akiktől az alapismereteket szerezte és akik jellemének képzésére befolyást gyakoroltak, a pajtások, akikkel szabadidejében szórakozott, a családok, amelyek körében második otthonra talált, valamint ezek érzelemvilága és gondolkodásmódja - ami reá hatással lehetett -, mind-mind megörökítésre méltók.
(...)
Hiszem, hogy volt osztálytársaim között akadhatott volna olyan is, aki nálam hivatottabb lett volna a kis piarista diák Ady Bandi nagykárolyi élményeinek és életkörülményeinek a megírására. Olyan azonban nem, aki vele nálam több szeretettel és nagyobb melegséggel foglalkozott volna. Öröm, boldogság volt most számomra a vele való foglalkozás... Megfeledkezhettem arról, hogy ő már régen - sőt szüleit megelőzve - megtért őseihez... Teljesen megelevenedett előttem... Abban a boldog hitben ringattam magamat, hogy ő még most is él... Él is, de csak úgy; ahogyan a halhatatlanok élnek. Vissza

Hetey Zoltán

Hetey Zoltán műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Hetey Zoltán könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv