1.036.057

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Le petit Lord

A kis Lord

Szerző
Fordító

Kiadó: Nelson
Kiadás helye: Párizs
Kiadás éve:
Kötés típusa: Vászon
Oldalszám: 244 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Francia  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Színes illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A nagy meglepetés.

Cedrik már csak halványan emlékezett az atyjára. Kis fiúcska volt még, amikor az meghalt. Arra emlékezett csupán, hogy termetes férfi volt, kékszemű és hosszú bajuszt viselt.... Tovább

Előszó

A nagy meglepetés.

Cedrik már csak halványan emlékezett az atyjára. Kis fiúcska volt még, amikor az meghalt. Arra emlékezett csupán, hogy termetes férfi volt, kékszemű és hosszú bajuszt viselt. Milyen öröm volt, ha a hátán lovagolhatott!
Atyja megbetegedésekor elvitték hazulról és mire visszatért, vége volt mindennek. Édesanyja betege lett ennek a súlyos csapásnak és csak most ülhetett egy-egy kicsit az ablakhoz. Arca halvány volt és beesett, eltűnt róla a jókedv, feketébe öltözött.
- Édes, - szólt Cedrik - atyja hivta igy az anyukáját. - Édes, jobban van már az apus ? - Érezte, hogy anyja megremeg és fürtös fejecskéjével az arcába nézett. Valamit észrevett benne, amitől könny szökött a szemébe.
- Édes - szólt újra, - jól van már az apus? De aztán már nem birta tovább, anyja nyakába borulva, csókjaival fürösztötte bánatos, szép, puha arcát. A szegény édesanyja pedig Cedrik kis vállára hajtva fejét, keservesen sirt és ölelte az ő kis fiacskáját, mintha soha többé el nem akarná őt ereszteni.
- Igen, már jól van, - zokogta, - óh már nagyon jól, de nekünk most már senkink sincsen többé ezen a világon. Vissza

Fülszöveg

Amikor a hétéves Cedric Errol édesapja meghal, a fiúból Lord Fauntleroy lesz, Dorincourt goromba grófjának örököse. A gróf annak idején kitagadta a kisfiú édesapját a családból, amiért egy amerikai lányt vett el. Ám Cedric vidámsága, jószívűsége és ragaszkodása leveszi a lábáról idős nagyapját. Valakik gonosz tervet eszelnek ki, hogy megfosszák Cedricet az örökségétől, ám amerikai barátai Angliába hajóznak, hogy lerántsák a leplet a veszélyes összeesküvésről. A padlásszoba kis hercegnője és A titkos kert után a Ciceró e könyv megjelenésével teszi teljessé az amerikai írónő "trilógiáját" a gyermeki tisztaságról és jóságról, amely minden akadályt legyőz.

Tartalom

A nagy meglepetés
Cedrik barátai
Távozás a hazából
Angliában
A kastélyban
A gróf és az unokája
A templomban
Fauntleroy lovagolni tanul
A roskadozó kunyhók
Sötét fellegek
Egy pillantás Amerikában
A vetélytárs
Dick, a megmentő
A megoldás
A nyolcadik születésnap

Frances Hodgson Burnett

Frances Hodgson Burnett műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Frances Hodgson Burnett könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv