1.035.525

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Francia szóbeli érettségi feladatgyűjtemény

Gyakorló feladatok a francia középszintű szóbeli érettségihez

Szerző
Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Lexika Kiadó Kft.
Kiadás helye: Székesfehérvár
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 127 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Francia  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-9357-57-X
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal illusztrálva. Tankönyvi szám: LX-117
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A 2005-ben bevezetésre kerülő kétszintű érettségi új követelmények elé állítja a diákokat és a felkészítő tanárokat. A rendszer mindenki számára új, ezért ki kell alakítani a vizsgáztatás menetét.... Tovább

Előszó

A 2005-ben bevezetésre kerülő kétszintű érettségi új követelmények elé állítja a diákokat és a felkészítő tanárokat. A rendszer mindenki számára új, ezért ki kell alakítani a vizsgáztatás menetét.
Ez a könyv a középszintű szóbeli érettségire való felkészüléshez nyújt segítséget. Olyan típusfeladatokat tartalmaz, amelyek alapján begyakorolható minden témakör és részfeladat. A nyelvtanulók így világos képet kaphatnak arról, mit milyen színvonalon várhatnak el tőlük a vizsgáztatók. A vizsgán a könyvben közöltekkel azonos feladatok nyilvánvalóan soha nem fognak szerepelni, hiszen a szóbeli érettségi feladatsorait, a társalgási témák kérdéseit, a szituációkat, valamint a képelemzéshez szükséges képeket és ábrákat a szaktanár állítja össze a vizsgára.
A nyelvet heti 5 órában tanuló diákok éppúgy vizsgázhatnak középszinten, mint akik csak heti 2 órán vesznek részt. A gyakorlásra szánt feladatokat ennek tudatában válogattuk: a feladatok mindegyike megoldható A2-B1 szinten. A könyv egyaránt kínál egyszerűbb, kevesebb nyelvtani tudást igénylő, szűkebb szókincset kívánó szituációkat és képleírásokat, illetve mélyebb ismereteket és bővebb szókincs ismeretét feltételező feladatokat.
A vizsgán szereplő valamennyi részfeladat - társalgás, képleírás és szituáció - a témakörök valamelyikéhez köthető. A feladatgyűjtemény végén mutatjuk be a témaköröket.
A könyv egyes fejezetei a vizsgák egyes témaköreihez illeszkednek, ezzel lehetőség nyílik arra, hogy témakörönként haladva a gyakorlás során a nyelvtanulók mindhárom részfeladatot begyakorolják. Vissza

Tartalom

Előszó3
Személyes vonatkozások4
Ember és társadalom12
Környezetünk22
Az iskola32
A munka világa40
Életmód48
Szabadidő, művelődés, szórakozás56
Utazás64
Tudomány, technika72
Segédlet az önálló képleírási feladatokhoz80
A szóbeli vizsga témakörei83
Segédlet a szituációs feladatokhoz84
Segédlet a társalgási feladathoz108
Megoldások112

Vida Enikő

Vida Enikő műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Vida Enikő könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv