1.035.548

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Kerti Károly grafikusművész emlékkiállítása

1917-1986 - Kuny Domokos Múzeum, Tata 1987. szeptember 6-október 11./Ernst Múzeum, Budapest 1987. október 22-november 15.

Szerkesztő
Grafikus
Fotózta

Kiadó: Kuny Domokos Múzeum-Műcsarnok
Kiadás helye: Tata-Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 24 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 21 cm
ISBN: 963-7402-06-3
Megjegyzés: Fekete-fehér reprodukciókat tartalmaz.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A hetvenedik születésnap közeledtével Kerti Károly Munkácsy-díjas grafikusművész számvetésre készülődött: 1985-ben Színhangulatok címmel megrendezte a művészet-pedagógiai munkásságának eredményeit... Tovább

Előszó

A hetvenedik születésnap közeledtével Kerti Károly Munkácsy-díjas grafikusművész számvetésre készülődött: 1985-ben Színhangulatok címmel megrendezte a művészet-pedagógiai munkásságának eredményeit felmérő tanulmányi kiállítást, s egy évvel később bemutatta a tanulmányokból, vázlatokból, tervekből összeállított - a műhelymunka titkait feltáró - Életutam mentén című tárlatot, s önálló kollekcióval tért vissza pályakezdésének színterére, Orosházára - itt a közelmúlt húsz esztendejének terméséből válogatott anyaggal jelentkezett. E fellépések, összegző jellegű bemutatók csupán előkészítői, kiegészítő elemei voltak az 1987-re tervezett, a négyévtizedes munkásságot feltérképező életműkiálításnak, amelynek megnyitását már nem érhette meg: Kerti Károly 1986 késő őszén váratlanul elhunyt.
A budapesti Képzőművészeti Főiskola festészeti szakán végzett grafikusművészt a második világháború, a hadifogság hosszú hallgatásra, passzivitásra kényszerítette. Csak 1947-ben kezdhette meg működését - Orosházán -, s miként a viharsarki évtizedet, a tatai alkotóperiódust is - 1957-ben telepedett meg a festői szépségű kisvárosban - hármas tevékenységi kör jellemezte: a művészi munka, a rajztanítás és a szakkörvezetés. 1953 óta követhettük nyomon a Kerti-műveket az országos kiállításokon és a szűkebb pátria képzőművészeti seregszemléin, 1947 óta gimnáziumi és általános iskolai osztályok tanulóinak százait tanította a rajzolás és a festés alapismereteire, nevelte művészetszeretetre, s az ötvenes évek óta indította útjára az általa szervezett és vezetett szakkörökből - vagy helyesebben: műhelyekből - számos tehetséges tanítványát. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv