1.035.433

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Hogyan készítsük elő és hogyan tartsuk meg az előadást

Tanácsok kezdő előadóknak

Szerző
Fordító
Lektor

Kiadó: Szikra
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Varrott papírkötés
Oldalszám: 78 oldal
Sorozatcím: A propagandista könyvtára
Kötetszám: 7
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Szovjetunió dolgozói a Bolsevik Párt vezetésével és Sztálin elvtárs bölcs irányításával határidő előtt teljesítették a háborúutáni ötéves tervet. Teljesen helyreállították a háborúban kárt... Tovább

Előszó

A Szovjetunió dolgozói a Bolsevik Párt vezetésével és Sztálin elvtárs bölcs irányításával határidő előtt teljesítették a háborúutáni ötéves tervet. Teljesen helyreállították a háborúban kárt szenvedett vidékek gazdaságát, jelentősen túlszárnyalták a háború előtti ipari termelés színvonalát. Nagy sikereket ért el a szocialista mezőgazdaság is. 1950-ben a gabonaneműek össztermése több mint háromszázmillió púddal felülmúlta a háború előtti, 1940-es év termését. A Párt és a kormány intézkedéseket foganatosított a kolhozok szervezeti és gazdasági megszilárdítására, a kis artelek nagyüzemű kollektív gazdaságokká való egyesítésére. Mindez kedvező feltételeket teremt a szocialista mezőgazdaság további általános fejlesztéséhez.
Az ipar és a mezőgazdaság fellendülését a szovjet nép anyagi jólétének és kulturális színvonalának szüntelen emelkedése kíséri.
A szocialista gazdaság és kultúra minden téren megnyilvánuló, állandó fejlődése újból világosan megmutatja a szocialista rendszer leküzdhetetlen életerejét és fölényét a rothadt kapitalista rendszerrel szemben.
A tőkés világban újult erővel éleződnek ki a gazdasági és politikai ellentétek. Az imperialisták ezekből az ellentétekből új háború kirobbantásával keresnek kivezető utat. Az amerikai és angol imperialisták az agresszió előkészítéséről rátértek a nyílt agresszióra. Az amerikai haramiák fegyveres támadást intéztek a koreai nép ellen. A Wall Street főkolomposai arra törekednek, hogy Nyugat-Németországot és Japánt katonai-stratégiai felvonulási területükké változtassák.
A Szovjetunió, a bölcs sztálini külpolitikát követve, fáradhatatlanul harcol a béke ügyéért és a nemzetközi együttműködésért. A föld minden részén növekszik és terjed a békéért folyó hatalmas mozgalom; e mozgalom élén a Szovjetunió áll. Vissza

Tartalom

Tanuljunk a marxizmus-leninizmus klasszikusaitól 9
Az előadások minősége és az előadók tudása 18
Az előadás előkészítése 26
Az előadás elmondása 50
Az előadások megszervezése 70
Melléklet: Előadássorozat-minta a marxizmus-leninizmus
önálló tanulmányozói részére 75

Sz. Rogyionov

Sz. Rogyionov műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Sz. Rogyionov könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv