1.035.163

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Catechismus Anarchistarum

Anarhista-Káté/Anarchisten-Catechismus/In textu originali et versione Latina, Germanica et Hungarica cum Stipendio pro optima refutatione 1000 - mille - Florenorum A. V. instar Manuscripti/Eredeti nyelven és magyar, német, latin fordításban kéziratképen közli és a legjobb cáfolatra ezer forint pályadijat tűz ki/In urtext, und Deutscher, Lateinischer, Ungarischer übersetzung als Manuscript Mitgetheilt und für die beste Widerlegung eine präme mit 1000 Gulden Ö. V.

Szerkesztő
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői kötés
Oldalszám: 796 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar   Német   Latin  
Méret: 19 cm x 13 cm
ISBN:
Megjegyzés: Nyomatott Buschmann F.-nél 1884.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Üdv az Olvasónak az üdv Szerzőjétől!
"Béketűréstekben birandjátok lelkeiteket" - szól az isteni Üdvözitő övéihez. - E szókkal jövök én is, nyájas Olvasó! az Anarhisták kátéjával: mert az, amit a... Tovább

Előszó

Üdv az Olvasónak az üdv Szerzőjétől!
"Béketűréstekben birandjátok lelkeiteket" - szól az isteni Üdvözitő övéihez. - E szókkal jövök én is, nyájas Olvasó! az Anarhisták kátéjával: mert az, amit a katholikus hit követői, papjai, főpapjai, Isten s az ő Fölkentje ellen pokoli lelkülettel irva itt olvasandasz, béketűrésedet a legfőbb fokban igényli; s midőn ennek dacára mégis közlöm a tévelyeket s elbeszélem a botrányokat, melyeket széltében hirdetnek, hogy az emberek sziveit elidegenitsék a katholikus egyháztól, mentsenek ki a következők:
Megtörténik, hogy a hitetlenek soha nem hallott ellenvetéseket tesznek a katholikus egyház követőinek, mi által ezeket könnyen megfosztják üdvözitő hitöktől; legnagyobb fontosságu dolognak tartottam tehát az ily ellenvetéseket közölni azon célból, hogy azok cáfolatára ezer forint pályadijat tűzök ki, miszerint hittudósaink törekedjenek e tévelyeket megdönteni s megállapitani az igazságot... E kátét követni fogja a katholikusok kátéja, melyben megdöntetvén az ezen munkában összegyűjtött ellenvetések és kiderittetvén a hamis elbeszélések, - Isten nagyobb dicsőségére és Szentegyházának javára, déli napfényben fog tündökölni az - igazság! Vissza

Tartalom

A lélek halhatatlansága24
A nősült350
Apácák455
A szerzetesség391
Az Isten helytartósága Rómában548
Bőjt3102
Dogmatika85
Ex cantico Canticorum704
Egyházi jog334
Egyház történelmi kivonatok168
Gondviselés759
Hitágazat84
Hittan83
Imádság524
Isten81
Itélet329
József328
Kereszténység49
Kommunismus67
Kormány230
Krisztus57
Mennyország67
Pápa547
Pokol307
Protestantismus758
Purgatórium311
Szózat a népbolonditókhoz és a néphez705
Vallás786
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv