1.036.055

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Münchhausen vidám kalandjai


Kiadó: Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Könyvkötői papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 18 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. A Tolnai Nyomdai Műintézet és Kiadóvállalat R.-T. nyomása, Budapest. A borító színes grafikája K. Sávely Dezső munkája.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ki ne hallotta volna már a nevét a legendás hírű Münchhausen bárónak?
A nyugtalan, kalandos természetű báró időnként otthagyja békés otthonát és kiruccan a nagyvilágba. És ilyenkor a... Tovább

Előszó

Ki ne hallotta volna már a nevét a legendás hírű Münchhausen bárónak?
A nyugtalan, kalandos természetű báró időnként otthagyja békés otthonát és kiruccan a nagyvilágba. És ilyenkor a kiszámíthatatlan véletlen majd mindig rendkívüli események, nagyszerű élmények hősévé teszi. Például, amikor felfedező útra indul az Északi-sarkra s onnan csak úgy madárháton, alig néhány perc alatt a Déli-sarkra repül Itt meg az történik vele, hogy amikor vitorlás gályán hajókázni indul a Jeges-tengeren, a gályát mindenestől elnyeli egy hatalmas cethal.
Száz meg száz ilyen hihetetlenül hangzó élményben van része Münchhausen bárónak, de fölényes bátorsága, hősiessége, merészsége mindig legyűri az ármányt és a veszedelmeket.
Noha jól tudjuk,, hogy a báró amolyan Háry János, aki egy kis „lódításért, füllentésért" nem megy a szomszédba, mégis szívesen olvassuk ezeket a képtelen kalandokat, mert Münchhausen báró igen megnyerő, rokonszenves figura, akiben legfeljebb az örök emberi tulajdonság: a hiúság ütközik ki fokozott mértékben.
Hogy valóban élt-e Münchhausen báró, vagy csak költött személy, ma már nem lehet teljes bizonyossággal megállapítani. Tény, hogy a 18. században valóban élt Hannoverben egy báró Münchhausen Hieronymus nevű huszárkapitány, akinek ezeket a különös történeteket tulajdonították.
De ha a szerző személye homályba is veszett, élményeinek, kalandjainak emléke töretlen fényességben maradt fenn mindmáig. Az elmúlt másfélszáz év alatt sokat hozzáírtak a "Münchhausen báró kalandjaihoz".
Könyvünk egy újabb átdolgozott kiadásban adja köre a népszerű kapitány viselt dolgát. Ő maga meséli el izgalmas, kacagtatóan humoros kalandjait, otthon, szülőfalujában, a kocsmaasztal mellett, s barátai, cimborái tátott szájjal, ámulva-bámulva hallgatják a csodálatos történeteket. Vissza

Fülszöveg

Münchhausen báró csodálatos tengeri és szárazföldi utazásai, csatái és hőstettei, ahogyan azokat baráti körben, poharazgatás közben elmesélte.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Münchhausen vidám kalandjai Münchhausen vidám kalandjai Münchhausen vidám kalandjai Münchhausen vidám kalandjai Münchhausen vidám kalandjai Münchhausen vidám kalandjai Münchhausen vidám kalandjai

Az eredeti borítót az első kötéstáblára ragasztották. Néhány lap kissé foltos. Az előlap sarka enyhén sérült, hiányos.

Állapot:
4.360 Ft
2.180 ,-Ft 50
17 pont kapható
Kosárba
konyv