1.035.200

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Református Debrecen

A Debreceni Református Egyház Missziói Bizottságának egyházismertető kiadványa

Szerkesztő
Lektor

Kiadó: Debreceni Református Egyház Missziói Bizottsága
Kiadás helye: Debrecen
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 50 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 16 cm x 12 cm
ISBN:
Megjegyzés: Összeállította: Szenes László református s-lelkész, okl. vallástanár. Átnézte: D. Dr. Révész Imre püspök-lelkészelnök. Debrecen sz. kir. város és a Tiszántúli református egyházkerület könyvnyomda-vállalata nyomása.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Amikor leírom ezt a két szót: Református Debrecen - úgy érzem, hogy száz meg száz oldalt kellene teleírnom, hogy méltóképpen tárjam elő a debreceni reformátusság múltját, jelenét, küzdelmeit és... Tovább

Előszó

Amikor leírom ezt a két szót: Református Debrecen - úgy érzem, hogy száz meg száz oldalt kellene teleírnom, hogy méltóképpen tárjam elő a debreceni reformátusság múltját, jelenét, küzdelmeit és alkotásait.
De az én feladatom most nem ez.
Azt a lehető legkevesebbet kell összeállítanom, amit minden debreceni reformátusnak illik tudnia egyházáról és városáról.
Arra kérem az olvasót, hogy így vegye kezébe ezt a kicsiny füzetet. Nem szaktudósoknak szól ez: hivatalszobában, üzletben, műhelyben fáradozók, gyermeküket nevelő családanyák számára szántam. És meg kell vallanom: írása közben nagy szeretettel gondoltam azokra a gyermekekre, fiúkra és leányokra, akik ma még az iskolák padjaiban ülnek, de talán holnap már átveszik a nagy örökséget.
Nagyon ügyeltem arra, hogy a valóságnak megfelelő adatokat híven és egyszerűen írjam le. Az olvasó képzeletét ott veszem leginkább igénybe, ahol arra kérem: vegye úgy, mintha egy hét idő állana rendelkezésre e város református arcának megismerésére. Minden napnak előre készen van a terve. Így talán nem lesz olyan fárasztó az út, még akkor sem, ha estére kelve minden napon zeng-zúg a lelkünk a látott dolgok érdekességétől, színeitől és hangjaitól. Vissza

Tartalom

Címer a városházán 5
A mi templomaink 10
Kálvin-tér 17 17
Látogatás egy lelkészi hivatalban 23
Édesanyánk: a Kollégium 34
Séta Debrecenben: Református intézményeink.
Emlékművek 40
Igazi vasárnap Debrecenben 44
Zárószó 49
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv