1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Általános könyvjegyzék 1968.

Az 1968. évben Magyarországon megjelent és forgalomba került könyvek jegyzéke könyvterjesztők és könyvtárosok részére


Kiadó: Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése
Kiadás helye: Veszprém
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 460 oldal
Sorozatcím: Általános könyvjegyzék
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A könyvjegyzék az 1968-ban forgalomba került kiadványokat tartalmazza, a közép- és általános iskolai tankönyvek, valamint zeneművek kivételével.
Öt részből áll. Az első a szerzők, illetve címek... Tovább

Előszó

A könyvjegyzék az 1968-ban forgalomba került kiadványokat tartalmazza, a közép- és általános iskolai tankönyvek, valamint zeneművek kivételével.
Öt részből áll. Az első a szerzők, illetve címek betűrendjében elrendezett főrész. Ha a könyvnek háromnál több írója van (pl. gyűjtemények, antológiák esetében), a betűrendbe sorolás alapja a cím. Ebben a részben a mű valamennyi adata szerepel. (Szerző, cím, esetleg az alcím, műfaj kötetszám, a kiadás sorszáma, megjelenési hely, év, kiadó, lapszám, azaz sorozatba tartozik, zárójelben a sorozat neve és száma, végül a forgalmi ára.)
A második részben a kiadványok témájuk szerint, az Egyetemes Tizedes Osztályozás könyvkereskedelmi szempontból alkalmazott rendjében, rövid címleírásukkal sorakoznak. A több témával foglalkozókat több helyen is meg lehet találni.
A harmadik rész a sorozatok mutatója. Ezek betűrendben követik egymást. Minden sorozatcím alatt szerepel valamennyi 1968-ban forgalomba került kiadványnak rövidített címe, a sorozatszámok egymásutánjában, illetve ugyancsak betűrendben. A mutató az azonos külsejű, úgynevezett rejtett sorozatokat is tartalmazza. (Pl. Helikon csillagok)
A negyedik rész névmutató. A művek létrejöttében közreműködők neveit betűrendben közli, (másod-, harmadszerzők, válogatók, illusztrátorok stb.) a nevek után található számok a betűrendes főrész oldalszámait jelentik.
A zárófejezetben a művek címük, és kötetcímek betűrendjében is megtalálhatók. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv