1.035.475

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Dormicum injekció

A vízoldékony benzodiazepin

Szerző
Lektor

Kiadó: Egis Gyógyszergyár Rt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 42 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A Dormicum injekció az F. Hoffmann La Roche cég által kifejlesztett és szintetizált, az Egis Gyógyszertár Rt. által gyártott és forgalmazott benzodiazepin származék. Mind kísérletesen mind... Tovább

Előszó

A Dormicum injekció az F. Hoffmann La Roche cég által kifejlesztett és szintetizált, az Egis Gyógyszertár Rt. által gyártott és forgalmazott benzodiazepin származék. Mind kísérletesen mind klinikailag messzemenően megfelel a benzodiazepinekkel szembeni követelményeknek.
Az intramuscularisan és intravénásan is adható gyógyszerforma a parenterálisan adható benzodiazepinok között hiányt pótol, mivel egyaránt jól alkalmazható a hétköznapi gyakorlatban, valamint az aneszteziológiában és intenzív terápiában is.
Az eddigi hazai gyakorlatban használt parenterális benzodiazepin készítmények alkalmazását korlátozta a nem megfelelő szöveti tűrőképesség, illetve bizonyos fizikokémiai tulajdonságaik.
Az eddig alkalmazott benzodiazepineknél a jó klinikai kormányozhatóság csak óhaj maradt. Premedikációban, az aneszteziológiai és mentőorvosi gyakorlatban ezért számos más i.v. narkotikumot használtak.
Ezeken az indikációs területeken egy ideális készítménytől megkövetelhető, hogy aránylag rövid hatástartammal rendelkezzék és a metabolizmus során ne képződjék semmilyen aktív származék, amely hatástartalmát megnyújtaná. Vissza

Tartalom

Bevezetés5
Kémia7
Kompatibilitás8
Kísérletes farmakológia9
Toxicitás12
Farmakokinetika és metabolizmus emberen14
Klinikai farmakológia18
Az általános anesztézia során premedikációként adott Dormicum injekció24
A Dormicum injekció a narkózis bevezetésére és fenntartására29
Dormicum injekció bázisszedációra35
Gyógyszeralkalmazási előirat36
Irodalom39

Prof. Dr. Horváth Attila

Prof. Dr. Horváth Attila műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Prof. Dr. Horváth Attila könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv