1.035.337

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Környezeti nevelés az óvodában

Szerző
Lektor

Kiadó: Aqua Kiadó és Nyomda Leányvállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 16 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 23 cm x 16 cm
ISBN: 963-602-528-2
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A környezettel kapcsolatos mindennapi emberi viselkedések elemzése alapján meg kell állapítanunk, hogy a környezetkultúra területén Magyarország igen alacsony színvonalon van. Szemben például a... Tovább

Előszó

A környezettel kapcsolatos mindennapi emberi viselkedések elemzése alapján meg kell állapítanunk, hogy a környezetkultúra területén Magyarország igen alacsony színvonalon van. Szemben például a skandináv országokkal, ahol az emberek gondolkodásától, a társadalom szellemiségétől igen távol áll a természet pusztítása, pl. a virágszedés, növénygyűjtés vagy az állatok befogása.
Nekünk még meg kell tanulnunk, el kell fogadnunk azt a tényt, hogy a természetben való viselkedés, a környezetünk élőlényeivel szemben tanúsított magatartás is része a társadalmi beilleszkedés folyamatának. Éppen ezért e viselkedési magatartás bizonyos alapelemei korai gyermekkorban alakíthatók ki. Ha ebben az időszakban elmulasztjuk ezt, akkor társadalmi szempontból hiányos személyiségjegyekkel bíró generációk nőnek fel. - Megközelítően ezt tapasztalhatjuk hazánkban ma, részint a mindennapok cselekvéseiben, részint az országos vagy akár a nemzetközi jelentőségű környezeti problémák intézése kapcsán.
A környezeti nevelés ügye igazán az 1970-es években volt időszerű. Ha az oktatáspolitika akkor kellő súllyal és felelősséggel vállalja ezt a feladatot, ma már egy felnőtt generáció gondolkodása felelne meg a korszerű környezeti világkép követelményeinek. Természetesen a környezeti nevelés és oktatás jelentősége ma sem kétséges, de időhátrányban vagyunk, s ezt ellensúlyozni csak rendszeres, hatékony munkával lehet.
A környezeti nevelés a kisgyermek születésekor veszi kezdetét a családban, majd szervezett keretek között folytatódik az óvodában. Munkánk az óvodában folyó környezeti nevelés céljait, feladatait ismerteti, a lehetőségeket és a módszereket igyekszik összefoglalni. Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem
konyv